Πετρούνιας: Στο Μπακού για την πρόκριση στο Τόκιο 2020

Gazzetta team
Πετρούνιας: Στο Μπακού για την πρόκριση στο Τόκιο 2020

bet365

Την Πέμπτη και το Σάββατο οι αγώνες του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού.

Ο προτελευταίος σταθμός στη διαδρομή προς την Ολυμπιακή πρόκριση θα είναι στο Μπακού για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου, με στόχο να κατακτήσει άλλη μια πρωτιά στους κρίκους και να κερδίσει επιπλέον έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος.

Μαζί του, στο στάδιο “Milli Gimnastika Arenasi” θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και άλλοι πέντε πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών (Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Γαριβάλδης), πραγματοποιώντας τη φετινή πρεμιέρα τους.

Η ελληνική αποστολή, την οποία συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, αναχώρησε τη Δευτέρα για το Μπακού μέσω Κωνσταντινούπολης. Στο πλευρό της Εθνικός ομάδας θα βρεθεί κατά τις ημέρες των αγώνων και ο γιατρός της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέας Παξινός.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά τον θρίαμβο στη Μελβούρνη, θα κυνηγήσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων, έτσι ώστε να πλησιάσει σε απόσταση βολής τον πρωτοπόρο της παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων Γιανγκ Λιου, ο οποίος προηγείται με τρεις νίκες και αναμένεται να είναι επίσης παρών στο Αζερμπαϊτζάν.

Για να τον υποσκελίσει σε ενδεχόμενη τελική ισοβαθμία και να κατακτήσει απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάζεται να κάνει το «2 στα 2» στις εναπομείνασες διοργανώσεις σε Μπακού και Ντόχα, με βαθμολογίες πάνω από 15,216 β. στους τελικούς κατά μέσο όρο.

Ακόμα πάντως και η εξασφάλιση της 2ης θέσης στην τελική παγκόσμια κατάταξη, την οποία μπορεί να «κλειδώσει» μαθηματικά με χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο στον προσεχή αγώνα, αφήνει στον Πετρούνια υπαρκτές πιθανότητες Ολυμπιακής πρόκρισης, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των Κινέζων αθλητών στα υπόλοιπα όργανα:
Την πρόκριση δικαιούται να πάρει μόνο ένας σπεσιαλίστας από κάθε χώρα, εκείνος που θα έχει την καλύτερη συγκομιδή στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων.

Εφόσον λοιπόν κάποιος άλλος Κινέζος εκπρόσωπος (ο Χάο Γουένγκ στον πλάγιο ίππο ή ο Χάο Γιόου στο δίζυγο) πρωτεύσει στην κατάταξη στο όργανό του με τρεις νίκες και με βαθμολογικές επιδόσεις ανώτερες από εκείνες του Γιανγκ Λιου, τότε αυτόματα το πολυπόθητο εισιτήριο των κρίκων θα απονεμηθεί στον πρώτο επιλαχόντα αθλητή άλλης εθνικότητας, που μπορεί να είναι ο 29χρονος Έλληνας.

Τη διάκριση στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού θα κυνηγήσουν άλλοι πέντε πρωταθλητές της ενόργανης, για τους οποίους η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα πρώτο τεστ ενόψει του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-εφήβων, που θα φιλοξενηθεί στο ίδιο ακριβώς στάδιο σε δυόμισι μήνες (27-31 Μαΐου).

Τα ανανεωμένα προγράμματά τους θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά μέσα στο 2020, ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), ο Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης (έδαφος), ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), καθώς και ο Γιώργος Γαριβάλδης (άλμα), στο ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 12 Μαρτίου
10:00 – 17:30: Προκριματικοί οργάνων – 1ο σκέλος
Έδαφος (Τανταλίδης, Χρ. Κωνσταντινίδης), Δίζυγο (Ηλιόπουλος), Κρίκοι (Πετρούνιας, Κ. Κωνσταντινίδης)

Παρασκευή 13 Μαρτίου
10:00 – 16:30: Προκριματικοί οργάνων – 2ο σκέλος
Άλμα (Γαριβάλδης), Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης), Μονόζυγο (Ηλιόπουλος)

Σάββατο 14 Μαρτίου
10:00 – 12:30: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος (ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι)

Κυριακή 15 Μαρτίου
10:00 – 12:30: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος (ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα