Πετρούνιας: Αφιέρωσε το μετάλλιο στην κόρη του και δώρισε τα χρήματα στους πυρόπληκτους (audio)

Gazzetta team
Πετρούνιας: Αφιέρωσε το μετάλλιο στην κόρη του και δώρισε τα χρήματα στους πυρόπληκτους (audio)

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα δωρίσει τα 1000 ελβετικά φράγκα που κέρδισε στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας.

Στην μικρή κόρη που έχει αποκτήσει με την Βασιλική Μιλλούση αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης παράλληλα αποφάσισε να δωρίσει τα 1000 ελβετικά φράγκα που είναι το χρηματικό έπαθλο για το χρυσό μετάλλιο στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε μετά από την επιτυχία του στον στον δημοσιογράφο Μπιλ Ρουμελιώτη της ομογενειακής εφημερίδας «Ελληνικός Κήρυκας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η αφιέρωση της νίκης και το έπαθλο: «Αυτή τη νίκη την αφιερώνω πρώτα απ’ όλα στην κόρη μου και φυσικά στους Έλληνες της Αυστραλίας, που ήρθαν και με στήριξαν. Ήταν πολύ σημαντική η αγάπη και η στήριξη που ένιωσα εδώ και φυσικά έχω υπόψη μου τα γεγονότα που έγιναν με τις καταστροφικές φωτιές. Γι’ αυτό και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισα από το χρυσό μετάλλιο, θα το δωρίσω για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές».

Η παρουσία στον τελικό: «Στον τελικό ήμουν καλύτερος από ό,τι στον προκριματικό. Ένα πολύ μικρό βήμα στην έξοδο είναι αυτό που δεν μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία. Είναι πολύ σημαντικό που σε δύο συνεχόμενες μέρες και μετά από ένα τόσο μακρινό ταξίδι, καταφέρνω να πετύχω δύο φορές μία βαθμολογία πάνω από 15 βαθμούς, όπως τα σκορ που είχα και παλιότερα όταν κέρδιζα. Αυτό έφερε και το χρυσό μετάλλιο εδώ και θεωρώ πως όλα θα πάνε όπως πρέπει».

Η άνοδος στη βαθμολογία: «Η βαθμολογία που πήρα εδώ είναι υψηλότερη από εκείνη που είχαν όλοι οι αθλητές στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμα και ο νικητής του χρυσού μεταλλίου. Και πάλι, όμως, στη δική μου περίπτωση υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν νιώθω εντελώς έτοιμος μετά το χειρουργείο, αλλά νιώθω πολύ καλά, επιστρέφω σιγά-σιγά και σίγουρα μπορώ να ανέβω κι άλλο. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

Ο δρόμος για το Τόκιο: «Απομένουν άλλες δύο νίκες! Πιστεύω ότι θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος στους επόμενους αγώνες, στο Μπακού και στην Ντόχα, καθώς δεν θα υπάρχει τόσο μακρινό ταξίδι, συνεπώς θα είναι μικρότερη η ταλαιπωρία και το να συνηθίσω τη διαφορά ώρας. Επιπλέον, μέχρι τότε θα έχω και άλλες τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστώ. Για μένα, κάθε μέρα προπόνησης είναι πάρα πολύ σημαντική».

Διαβάστε επίσης:

Πετρούνιας: «Χρυσός» στη Μελβούρνη, ζωντανός για το Τόκιο! (vid)

Πετρούνιας: Η επιστροφή και το 12άρι!

Πετρούνιας: Συγκινήθηκε στην απονομή του χρυσού μεταλλίου (vid)

Πετρούνιας: Συγχαρητήρια από τον Παυλόπουλο

Πετρούνιας: «Ο δρόμος αυτός φτάνει στο Τόκιο» (pic)

 

Τελευταία Νέα