Μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού η Εθνική ενόργανης γυμναστικής

Gazzetta team
Μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού η Εθνική ενόργανης γυμναστικής

bet365

Με την Εθνική ανδρών στον αγωνιστικό χώρο θα ανοίξει η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών - εφήβων, σήμερα το πρωϊ στη Γλασκόβη, όπου οι Έλληνες πρωταθλητές θα επιχειρήσουν να αφήσουν έντονο το αποτύπωμά τους, κυνηγώντας προκρίσεις για τους τελικούς οργάνων, αλλά και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην ομαδική κατάταξη.

Η ελληνική ομάδα (Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης) πρόβαρε τα προγράμματά της το πρωί της Τρίτης (07/08), στην επίσημη προπόνησή της στον αγωνιστικό χώρο του εντυπωσιακού “SSE Hydro” και πλέον περιμένει τον προκριματικό της Πέμπτης (09/08).

Βάσει κλήρωσης οι Έλληνες εκπρόσωποι θα συμμετάσχουν στον πρωινό, 1ο όμιλο (12:00 - 14:15 ώρα Ελλάδας), στοιχείο που δεν τους ευνοεί, μεταξύ άλλων επειδή θα χρειαστεί να ξυπνήσουν από τις 06:00 προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον αγώνα. Το πρώτο όργανο που θα εκτελέσουν θα είναι οι κρίκοι, για να ακολουθήσουν κατά σειρά το άλμα, το δίζυγο, το μονόζυγο, το έδαφος και τέλος ο πλάγιος ίππος.

Ο κύριος στόχος της Ελλάδας στη διοργάνωση θα είναι μία επιτυχημένη παρουσία στο ομαδικό αγώνισμα, πράγμα που μεταφράζεται σε μία θέση μέσα στο «τοπ 12» και σε ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων και των πτώσεων, καθώς πρόκειται για έναν αγώνα χωρίς κανένα περιθώριο λάθους, με όλες τις βαθμολογίες να λαμβάνονται υπόψη για να προκύψει το τελικό άθροισμα.

Ταυτόχρονα, βέβαια, υπάρχει η προοπτική της ατομικής διάκρισης, από τους καταξιωμένουςΛευτέρη Πετρούνια (κρίκοι) και Βλάση Μάρα (μονόζυγο), αλλά και από τους φερέλπιδες Νίκο Ηλιόπουλο (μονόζυγο), Γιώργο Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), Αντώνη Τανταλίδη (έδαφος - πλάγιος ίππος), ο καθένας από τους οποίους θα κυνηγήσει με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα του αγαπημένου του οργάνου.

Συνολικά, η Εθνική ανδρών θα παρατάξει τρεις αθλητές σε κάθε όργανο, ως εξής: Από δύο όργανα θα εκτελέσουν οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι, έδαφος) και Βλάσης Μάρας (μονόζυγο, άλμα), τέσσερα θα κάνει ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα, δίζυγο) και από πέντε οι Νίκος Ηλιόπουλος (πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο) και Γιώργος Χατζηευσταθίου (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, δίζυγο, μονόζυγο).

Με την ολοκλήρωση του προκριματικού, γύρω στις 22:45 ώρα Ελλάδας, θα γίνουν γνωστοί οι οκτώ φιναλίστ (μάξιμουμ δύο από κάθε χώρα) που θα βρεθούν σε καθέναν από τους τελικούς οργάνων της Κυριακής (12/08), καθώς και οι οκτώ χώρες που προκρίνονται στον τελικό του ομαδικού του Σαββάτου (11/08). Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει ως αγώνισμα το σύνθετο ατομικό ανδρών.

Το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών - εφήβων (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 9 Αυγούστου
12:00 - 14:15: Προκριματικός ανδρών, 1ος όμιλος
16:00 - 18:15: Προκριματικός ανδρών, 2ος όμιλος
20:30 - 22:45: Προκριματικός ανδρών, 3ος όμιλος

Παρασκευή 10 Αυγούστου
12:00 - 15:00: Προκριματικός εφήβων, 1ος όμιλος
16:00 - 19:00: Προκριματικός εφήβων, 2ος όμιλος
20:30 - 23:30: Προκριματικός εφήβων, 3ος όμιλος

Σάββατο 11 Αυγούστου
15:00 - 17:25: Τελικός ομαδικού ανδρών

Κυριακή 12 Αυγούστου
12:00 - 14:55: Τελικοί οργάνων εφήβων
16:30 - 20:15: Τελικοί οργάνων ανδρών

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα