Πετρούνιας: «Στόχος μου να μην χάσω πουθενά ούτε το 2018»

Gazzetta team
Πετρούνιας: «Στόχος μου να μην χάσω πουθενά ούτε το 2018»

bet365

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, αναφέρθηκε στη βράβευση του από τον ΠΣΑΤ ως κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και στους στόχους του εν όψει της νέας χρονιάς.

Το 2017 ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες και η λέξη ήττα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο του Λευτέρη Πετρούνια. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης συνεχίζει να έχει... στενή σχέση με την πρωτιά και δεν έχει σκοπό να την αφήσει ούτε το 2018. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, παραδέχτηκε ότι το καλεντάρι του 2018 είναι πολύ μεγάλο, αλλά έθεσε σαν στόχο να μην χάσει πουθενά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επαναφορά των προνομίων στους αθλητές, κάτι που τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, και ξεκαθάρισε ότι θα τα στηρίξει, ανεξαρτήτως του ποια θα είναι τα κίνητρα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για τη βοήθεια που έχει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους, για τους οποίους ζορίστηκε πολύ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Λευτέρη, συγχαρητήρια για τον τίτλο του κορυφαίου. Είσαι ο... διορισμένος αθλητής της χρονιάς. Είναι σημαντικό που για μία ακόμη φορά οι αθλητικοί συντάκτες σε βράβευσαν;

«Είναι τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα. Είναι σημαντική διάκριση και θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος. Όχι μόνο για να το ξαναπετύχω, αλλά γιατί προσπαθώ να κάνω τους Έλληνες να χαμογελάσουν και να φέρω επιτυχίες. Γιατί αγαπάω το άθλημα, αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω αυτό που κάνω και χαίρομαι με αυτές τις στιγμές».

Το 2017 τελειώνει. Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που σου έχει μείνει;

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, γιατί πιέστηκα πάρα πολύ. Είχα καιρό να ξεκινήσω έβδομος την προσπάθειά μου σε έναν αγώνα. Οπότε περίμενα περίπου μία ώρα μέχρι να αγωνιστώ και πιέστηκα αρκετά για να τα καταφέρω».

Μίλησες με τα καλύτερα λόγια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, που σε έχουν βοηθήσει. Πόσο σημαντικό είναι ότι η Πολιτεία σε στηρίζει και πως σε βοήθησαν;

«Καταρχήν, με άκουσαν. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω κι έκαναν, αλλά και κάνουν αρκετά μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων. Θέλω να πω ότι ανακοινώθηκαν οι πριμοδοτήσεις αθλητών από το 2013, μετά από πολλά χρόνια. Για τους αθλητές είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για μένα που βρίσκομαι στην κορυφή, αλλά για έναν νέο αθλητή που θέλει να ονειρευτεί ότι θα καταφέρει να πάρει ένα μετάλλιο και θα επιβραβευτεί για τον κόπο του».

Ποια είναι η γνώμη σου για την επιστροφή των προνομίων;

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν κίνητρα για τους αθλητές. Δεν είναι αρμοδιότητά μου να πω ποια κίνητρα θα είναι. Ασπάζομαι και στηρίζω μία τέτοια κίνηση. Δεν ξέρω ποια θα είναι τα κίνητρα. Η οικονομική επιβράβευση, η επαγγελματική αποκατάσταση, όποια και να είναι, πάντως, θα τα στηρίξουμε».

Για το 2018 ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ο στόχος μου είναι να πάω σε όλες τις διοργανώσεις, γιατί έχουμε ένα πολύ μεγάλο καλεντάρι, και να μην χάσω από πουθενά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα