Κυριαρχία της Κορακάκη στην Ελλάδα

Gazzetta team
Κυριαρχία της Κορακάκη στην Ελλάδα

bet365

Πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες για την Άννα Κορακάκη στα 10μ αεροβόλο πιστόλι. Κυριαρχία και στα mixed.

Η Άννα Κορακάκη ήταν φυσικά η πρωταθλήτρια στους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε την 1η θέση στο αεροβόλο Πιστόλι 10μ και έδειξε πάλι την κλάση της.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Καρπίδας, επίσης αθλητής του «Ωρίωνα». Στην τρίτη θέση ήταν ο Διονύσης Κορακάκης.

Στο αεροβόλο Τουφέκι Ανδρών 10μ. οι Βαγγέλης Ζήσης (Ωρίων) και Γιώργος Πετσάνης (Ανδρομέδα) κατάφεραν να αποφύγουν τους αποκλεισμούς και να μείνουν στη διεκδίκηση του χρυσού. Πριν τη τελευταία βολή, ο Πετσάνης ήταν μπροστά (233,4) με τον Ζήση (232,6) σε απόσταση αναπνοής! Στην τελευταία βολή ο Ζήσης έφερε 10,3 και ο Πετσάνης 9,4. Η ανατροπή είχε συντελεστεί ( 242,9 έναντι 242,8), με τον Ζήση να αναδεικνύεται πρώτος.

Στο αεροβόλο Τουφέκι Γυναικών 10μ., νικήτρια αναδείχτηκε η Κωνσταντίνα Μπαντώλα (ΣΣΒ).Η Ελένη Παπαδοπούλου (ΣΚΟΑ ΑΠΘ) που είναι μαθήτρια Γυμνασίου αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία (γυναικών) και με επίδοση 602,9 κατάφερε να μπει στον τελικό ως 7η και ήταν 5η στον τελικό.

Στο μεταξύ εντυπωσιακή ήταν φέτος η συμμετοχή στους αγώνες του αεροβόλων mixed. Αγωνίσθηκαν 28 ομάδες στο πιστόλι και 22 ομάδες στο τουφέκι.

Στον τελικό του πιστολιού και στις 19ες βολές, στο σημείο του αγώνα όπου κρινόταν η είσοδος στην τριάδα των μεταλλίων, η ομάδα της Σ.Λ. Ζευς ισοβάθμησε με εκείνη του Σ.Ο. Ωρίων 2 στους 366,6 βαθμούς. Στον αγώνα μπαράζ που ακολούθησε αποχώρησε η ομάδα του Ωρίωνα 2 (Παναγιώτου – Αγγελίδης), ενώ η ομάδα της ΣΛ Ζευς (Παπακανέλλου – Γαμπιεράκης) κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Σαν σε επανάληψη από τους περσυνούς πανελλήνιους, ο Σ.Ο. Ωρίων Θεσσαλονίκης κατέκτησε τον τίτλο και στα δύο αγωνίσματα. Στο πιστόλι με την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη και τον αδελφό της Διονύσιο, ενώ στο τουφέκι με τον Ευάγγελο Ζήση και την Μαρία Γάτα.

 

Τελευταία Νέα