ΕΙΟ: Οι αποφάσεις των ΓΣ του Σαββάτου

Gazzetta team
ΕΙΟ: Οι αποφάσεις των ΓΣ του Σαββάτου

bet365

Οι ΓΣ της ΕΙΟ αποφάσισαν μεταξύ άλλων για τους κανονισμούς ντόπινγκ αλλά και για την ανοιχτή θάλασσα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΙΟ:

«Δύο γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο 14 Μαΐου στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η πρώτη αφορούσε τους κανονισμούς ντόπινγκ και τη λειτουργία της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης και η δεύτερη την τροποποίηση του καταστατικού με εναρμόνιση στους νέους νόμους του υφυπουργείου αθλητισμού, όπως συμπληρώνονται από το νόμο 27/25, καθώς και στον αστικό κώδικα. Επίσης τροποποιήθηκαν άρθρα του καταστατικού σύμφωνα με τις υποδείξεις των τριών οικονομικών ελέγχων από τη ΓΓΑ, τους ορκωτούς λογιστές και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Οι κανονισμοί ντόπινγκ ψηφίστηκαν ομόφωνα, ενώ οι κανονισμοί για την Ανοιχτή Θάλασσα και οι τροποποιήσεις του καταστατικού πέρασαν με πλειοψηφία των 3/4 των ψήφων που χρειάζονταν.

Οι δυο γενικές συνελεύσεις έγιναν μέσω της πλατφόρμας Webex και υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες που είχαν να κάνουν με το ίντερνετ των σωματείων. Μάλιστα, τα καιρικά φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως στα νησιά του Ιονίου, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην επικοινωνία και στον ήχο. Παράλληλα 3-4 εκπρόσωποι σωματείων κωλυσιεργούσαν τις εργασίες των συνελεύσεων και λογικό ήταν αρκετοί εκπρόσωποι ομίλων να κουραστούν. Έτσι εξηγείται γιατί οι συνελεύσεις ξεκίνησαν στις 8.30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν μετά τις 6.30 το απόγευμα.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν ψηφίστηκαν κάποια άρθρα, όπως η ενίσχυση των Περιφερειών μέσω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα μέλη του Δ.Σ., αλλά και οι νέοι κανονισμοί διαφόρων επιτροπών. Με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης και των σωματείων αυτό θα γίνει στην επόμενη γενική συνέλευση που όλοι ελπίζουν ότι θα διεξαχθεί δια ζώσης και θα συμπεριλαμβάνει και το νέο νόμο του υφυπουργείου αθλητισμού που πρόκειται να ψηφιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ψηφοφορίες η διοίκηση της ΕΙΟ έφτασε τις 74 ψήφους, ενώ οι άλλοι δυο υποψήφιοι πρόεδροι στις πρόσφατες εκλογές από 51 ψήφους η δύναμή τους μειώθηκε στους 26! Από μόνοι τους αυτοί οι αριθμοί φανερώνουν την τεράστια εμπιστοσύνη που δείχνει η συντριπτική πλειοψηφία των ομίλων στη νέα διοίκηση μόλις 1,5 μήνα μετά την θριαμβευτική εκλογή της όπου εξέλεξε τα 41 από τα 42 μέλη του Δ.Σ. και των επιτροπών!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.