ΕΙΟ: Ανακοίνωση - απάντηση στη ΓΓΑ για την εμπλοκή της World Sailing

Gazzetta team
ΕΙΟ: Ανακοίνωση - απάντηση στη ΓΓΑ για την εμπλοκή της World Sailing

bet365

Συνεχίζεται η κόντρα της διοίκησης της ΕΙΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ανακοίνωση-απάντηση στο Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ στο οποίο αναφέρονταν οι επαφές του Λευτέρη Αυγενάκη με την World Sailing σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ΕΙΟ μετά από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως απάντηση του Δελτίου Τύπου της ΓΓΑ περί επαφών του Υφυπουργού αθλητισμού με την World Sailing η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία παραθέτει τι αναφέρεται στο καταστατικό και τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας, έτσι ώστε ο καθένας να έχει γνώση και να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Αυτονομία και ανεξαρτησία της Εθνικής Ομοσπονδίας –μέλους World Sailing
1.13
Οι Εθνικές Ομοσπονδίες των Κρατών μελών πρέπει να συμμορφώνονται με τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
(α.) Διαχειρίζονται τις εσωτερικές τους υποθέσεις ανεξάρτητα και εξασφαλίζουν ότι κανένας τρίτος (είτε κράτος είτε κυβέρνηση είτε ιδιώτης) παρεμβαίνει στις δραστηριότητές τους (ωστόσο η Εθνική Αρχή των κρατών μελών μπορεί να αποδεχθεί κατάλληλο επίπεδο ελέγχου οικονομικών υποθέσεων, προκειμένου να πληρούν τυχόν όρους που επιβάλλονται σε επιδόματα ή μισθούς που καταβάλλονται, υπό τον όρο ότι ο έλεγχος αυτός δεν υπεισέρχεται στη στρατηγική ή στη λειτουργία της εθνικής αρχής- μέλους.
(β) Παραμένουν αυτόνομες και αντιστέκονται σε κάθε πολιτική, θρησκευτική ή οικονομική πίεση που ενδέχεται να παραβιάζει τις υποχρεώσεις τους να τηρούν το καταστατικό και τους Κανονισμούς της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας.

(γ) Να αναφέρεται οποιαδήποτε παρέμβαση (ή απόπειρα ανάμιξης) στον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO), το συντομότερο ευλόγως δυνατόν. (δ) Προβλέπει ένα εκλογικό ή εσωτερικό σύστημα διορισμού που εγγυάται πλήρη ανεξαρτησία της εθνικής ομοσπονδίας από το κράτος, την κυβέρνηση ή άλλη παρέμβαση δημόσιας αρχής (υπό την προϋπόθεση ότι μία εθνική αρχή μπορεί κατά την διακριτική της ευχέρεια να εκλέγει αντιπροσώπους από τις εν λόγω αρχές).

(ε) Να μην επιτρέπουν σε κρατικές, κυβερνητικές ή άλλες δημόσιες αρχές να διορίζουν εκτελεστικό συμβούλιο (ή ισοδύναμο) της εθνικής ομοσπονδίας- μέλους (υπό την προϋπόθεση ότι η Εθνική αρχή των κρατών μελών μπορεί κατά την διακριτική της ευχέρεια να επιτρέψει θέσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου στο εν λόγω συμβούλιο σε εξωτερικούς αντιπροσώπους.)

Όσον αφορά στα υπόλοιπα που θίγουν την αξιοπρέπεια των μελών του Δ.Σ. περιμένουμε ακόμα τα πορίσματα των δύο πρόσφατων ελέγχων που διέταξε ο ίδιος αγνοώντας ακόμα και την εισαγγελική παραγγελία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγενάκης: Νέα επικοινωνία με την World Sailing

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας: Προφυλακιστέος ο 38χρονος προπονητής (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα