Πελεκανάκης: Η «σκληρή μάχη» του Ολυμπιονίκη με την Covid-19

Αντώνης Πατσούρας
Πελεκανάκης: Η «σκληρή μάχη» του Ολυμπιονίκη με την Covid-19

bet365

Ο αγώνας του Λεωνίδα Πελεκανάκη για τη ζωή του κόντρα στην covid-19, η αδελφή του και η άρνηση του να παραδοθεί.

Συγκλονισμένος είναι ο χώρος της ιστιοπλοϊας και γενικά του ελληνικού αθλητισμού με τον θάνατο του Λεωνίδα Πελεκανάκη.

Του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών μετά από σκληρή "μάχη" με την covid-19. Το γελαστό παιδί του αθλήματος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έμενε στην Καστέλλα και λάτρευε την θάλασσα. Τον "ταξίδευε". Έως τον Οκτώβριο συνέχιζε να είναι κυβερνήτης σε μεγάλα σκάφη. Στον αγαπημένο του Πειραιά. Είχε καρδιακούς φίλους και όσοι τον γνώριζαν τον εμπιστεύονταν.

Δίπλα σε Χατζηπαυλή και Μπουντούρη

"Έτρεξε" σ' όλο τον κόσμο με το σκάφος του και παρέα με τεράστιους αθλητές, όπως είναι ο Ηλίας Χατζηπαυλής και ο Τάσος Μπουντούρης.

Πρόσφατα μάλιστα ήταν εκεί στη γιορτή του Τάσου Μπουντούρη για τους φίλους του διοργάνωσε για να τους ευχαριστήσει για την στήριξη στην περιπέτεια της υγείας του.

Όσοι τον ήξεραν θα πουν ότι ήταν απλό παιδί με διάθεση για προσφορά. Ποτέ δεν διαφήμιζε ότι είναι Ολυμπιονίκης. «Διαφήμιζε» την τεράστια αγάπη του για την θάλασσα.

Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής. Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και "δάσκαλος" στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Μάθαινε τα μυστικά της θάλασσας στα νέα παιδιά.

Άφησε πίσω του τρία παιδιά, δυο κορίτσια και ένα αγόρι.

Ο αγώνας για τη ζωή του

Η "μάχη" που έδωσε με τον covid-19 ήταν σκληρή και είχε διάρκεια σχεδόν δυο μήνες. Κόλλησε τον covid-19 από μέλος της οικογένειας του. Εισήλθε αμέσως στο Ναυτικό Νοσοκομείο στο Κολωνάκι και τις πρώτες 10 ημέρες δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα.

Μετά από τις 10 ημέρες άρχισε να πονάει έντονα. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ και άρχισε η μεγάλη περιπέτεια. Είχε υψηλό πυρετό και η covid-19 του προκάλεσε εγκάρσια μυελίτδια. Δεν αισθάνονταν τα άκρα του.

Εν συνεχεία άρχισαν τα αναπνευστικά προβλήματα και μετά από μέρες στη ΜΕΘ παρουσίασε πρόβλημα και στο ένα νεφρό του και άρχισε τις αιμοκάθαρση. Άντεξε. Οι γιατροί έλεγαν ότι είχε γερή καρδιά. Αθλητής υψηλού επιπέδου.

Τις τελευταίες ημέρες είχε παρουσιάσει μια μικρή βελτίωση αλλά ο οργανισμός του δεν άντεξε σε μια νέα υποτροπή. Έχασε τη μεγάλη μάχη.

Η ηρωίδα Ιωάννα

Σ' όλη αυτή την "μάχη" δεν έλειψε καθόλου από το πλευρό του, η οικογένεια του, και ιδιαίτερα η αδελφή του.

Η Ιωάννα Πελεκανάκη, δασκάλα στο επάγγελμα, ήταν πάντα εκεί και "έτρεχε" για όλα. Επικοινωνούσε με φίλους του, με την ομοσπονδία, με ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν τον Λεωνίδα με κάθε τρόπο.

"Δίπλα" του ως το τέλος ήταν και ο Διευθυντής-Διοικητής του Ναυτικού Νοσοκομείου κ. Βασίλης Γκούμας.

 

Τελευταία Νέα