Γιάννης Παπαδημητρίου: «Καινούργια μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό»

Gazzetta team
Γιάννης Παπαδημητρίου: «Καινούργια μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό»

bet365

«Μια καινούργια ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό ξεκίνησε μετά την ψήφιση στη Βουλή του νέου αθλητικού νόμου», δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε
σχετικά με την υπερψήφιση στη Βουλή του νέου αθλητικού νόμου:

«Μια καινούργια ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό ξεκίνησε μετά την ψήφιση στη Βουλή του νέου αθλητικού νόμου.

Ο νέος αθλητικός νόμος τοποθετεί στον ρόλο του πρωταγωνιστή του αθλητισμού τον πραγματικό πρωταγωνιστή του, τον αθλητή. Για πρώτη φορά οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα ΔΣ των ομοσπονδιών τους, οι προπονητές θα μπορούν να διεκδικήσουν την εκλογή τους σε ΔΣ, τρεις παραολυμπιονίκες θα βρίσκονται στη σύνθεση της Παραολυμπιακής Επιτροπής ενώ επιβραβεύονται οι συνοδοί των αθλητών ΑμεΑ.

Το ηλικιακό όριο συμμετοχής στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών μειώθηκε από τα 71 στα 70 έτη, όπως είναι και το αντίστοιχο ηλικιακό όριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ενώ όσοι πρόεδροι ομοσπονδιών έχουν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτή τη θέση δεν έχουν δικαίωμα επανεκλογής όπως και όσοι έχουν συμπληρώσει τις δύο θητείες σε θέση αντιπρόεδρος, γραμματέας, ή ταμίας σε Δ.Σ.

Δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών θα έχουν τα νόμιμα και ενεργά αθλητικά σωματεία που θα συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κάτι που βάζει τέλος στα «σωματεία –σφραγίδες» που αποτελούσαν επί δεκαετίες πληγή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επίσης θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο μέλη της διοίκησης των σωματείων και δεν θα υπάρχουν πληρεξούσιοι.

Ξεκινάει έτσι μια καινούρια, πιο φωτεινή εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό. Μια εποχή που θα μπορέσουν επιτέλους οι ομοσπονδίες να προχωρήσουν στην απολύτως αναγκαία διοικητική ανανέωση και εκσυγχρονισμό τους με διαφάνεια και δημοκρατικότητα.

Είναι τώρα η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τις όποιες διαφορές είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και να δουλέψουμε για ένα κοινό στόχο: Να εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου η ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας να χτίζεται στο ιδανικό κατά το δυνατόν περιβάλλον. Έχουμε ανάγκη από νέους τρόπους διαχείρισης και διακυβέρνησης και πρέπει να παραμείνουμε μακριά τις μεθόδους που τόσα χρόνια περιόριζαν αντί να μεγαλώνουν την οικογένειά μας.

Ήρθε η ώρα ΜΑΖΙ να φέρουμε την αλλαγή για ένα καλύτερο αύριο.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα