Οι Ολυμπιονίκες Κουλιγκάς και Πελεκανάκης διαψεύδουν ότι υπέγραψαν επιστολή υπέρ Κακλαμανάκη και κατά της ΕΙΟ

Gazzetta team
Οι Ολυμπιονίκες Κουλιγκάς και Πελεκανάκης διαψεύδουν ότι υπέγραψαν επιστολή υπέρ Κακλαμανάκη και κατά της ΕΙΟ

bet365

Ο Τάκης Κουλιγκάς και ο Λεωνίδας Πελεκανάκης διαψεύδουν ότι υπέγραψαν την επιστολή κατά της ΕΙΟ και υπέρ του Νίκου Κακλαμανάκη.

Καλά κρατεί ο "πόλεμος" ανάμεσα στην ΕΙΟ και στον Νίκο Κακλαμανάκη και τους Ολυμπιονίκες με αφορμή την αγωγή της ομοσπονδίας ιστιοπλοϊας η οποία και ζητά 100.000 ευρώ από τον Κακλαμανάκη.

Την Δευτέρα 10 Ολυμπιονίκες υπέγραψαν επιστολή στήριξης στο Νίκο Κακλαμανάκη και κατά τις ΕΙΟ αλλά την Τρίτη 2 από τους 10 Ολυμπιονίκες που φέρονταν να έχουν υπογράψει την επιστολή το διαψεύδουν.

Αυτοί είναι ο Τάκης Κουλιγκάς και ο Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΟ:

«Σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου φέρονται 10 Ολυμπιονίκες να στηρίζουν τον Κακλαμανάκη στην αγωγή που του κατέθεσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Και λέμε φέρονται, διότι ήδη δύο από αυτούς, οι Ολυμπιονίκες Τάκης Κουλιγκάς και Λεωνίδας Πελεκανάκης διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπέγραψαν έγγραφο στήριξης στον Κακλαμανάκη και κατά της ΕΙΟ.

Ο Κουλιγκάς, μάλιστα, ήρθε ο ίδιος σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η θέση του είναι η εξής: "Ως Ολυμπιονίκης και θέλοντας να διαφυλάξω τον θεσμό, έχω αποφασίσει ότι δεν αναμειγνύομαι σε διαμάχες που αφορούν το άθλημά μου. Γι' αυτό διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπέγραψα δήλωση που κυκλοφορεί και στρέφεται κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας".

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης έστειλε μήνυμα το οποίο αναφέρει: "Δεν υπέγραψα κάποιο χαρτί που να κατηγορεί την Ομοσπονδία. Μου ζητήθηκε να διαβάσω ένα mail και να απνατήσω παίρνοντας τηλέφωνο για να πω ότι επιφυλάσσομαι μου είπαν το έστειλαν ήδη σε δελτίο τύπου. Στηρίζω τον φίλο μου και συναθλητή μου Τάσο Μπουντούρη".

Κι εύλογο το ερώτημα: Οι υπόλοιποι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας στηρίζουν την Ομοσπονδία; Ασφαλώς όχι. Η ΕΙΟ, βέβαια, θα μπορούσε πολύ εύκολα να συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές αθλητών, προπονητών και παραγόντων, αλλά δεν το κάνει, διότι ήταν, είναι και θα παραμείνει πάγια η θέση της πώς οι εν ενεργεία ιστιοπλόοι και προπονητές πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημά τους. Δόξα τω Θεώ, τα 157 σωματεία διαθέτουν πολλά ικανά και έμπειρα στελέχη που μπορούν να διοικήσουν την Ομοσπονδία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες έγινε η γενική συνέλευση της ΕΙΟ και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ. Η καλύτερη απάντηση ότι όλοι οι όμιλοι δείχνουν στην πράξη την απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Και με την ευκαιρία το Δ.Σ της ΕΙΟ στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τουριστική επιχείρηση».

NEWS FEED