Μπόζη: «Εγκατέλειπαν μαζικά την Βαρκελώνη οι ξένοι»

Μπόζη: «Εγκατέλειπαν μαζικά την Βαρκελώνη οι ξένοι»

bet365

Η Μαρία Μπόζη μιλάει στο gazzetta.gr για αυτά που έζησε σε Μαγιόρκα και Βαρκελώνη.

Η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ήταν μέλη της εθνικής ομάδας ιστιοπλοϊας που είχαν ταξιδέψει στη Μαγιόρκα της Ισπανίας για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της κλάσης που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επέστρεψαν άρον άρον στη Θεσσαλονίκη αφού αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ισπανία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού (covid-19) αλλά οι πρωταθλήτριες μας επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη και είναι φυσικά σε ... καραντίνα.

Η Μαρία Μπόζη μίλησε στο gazzetta.gr και μας περιέγραψε τις δραματικές ώρες που μεσολάβησαν από την αναβολή της διοργάνωσης έως την επιστροφή στην Ελλάδα μέσω της Βαρκελώνης.

«Ο αγώνας θ' άρχιζε σε τρεις ημέρες αλλά είχαμε την αίσθηση ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Βλέπαμε τους συναθλητές και συναθλήτριες μας από την Ιταλία να είναι σκεπτικοί και φοβισμένοι. Δεν έκαναν προπόνηση.

Είχαμε ετοιμαστεί για τον αγώνα. Λέγαμε αφού φτάσαμε έως εκεί θα ξεκινούσε το Παγκόσμιο. Όταν είχαμε ρεπό και είχαμε πάει μια βόλτα στην πόλη ο προπονητής μας μας ειδοποίησε ότι δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας. Το διαβάζαμε και δεν το πιστεύαμε.

Όταν ήμασταν εκεί δεν είχε κυρηχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά είχαν ακυρωθεί οι αθλητικές διοργανώσεις.

Εκεί στη Μαγιόρκα μάθαμε πως ο κορονοϊός είναι πανδημία. Ζούσαμε στην περιοχή Ελ Αρενάλ που είναι και η πιο τουριστική στη Μαγιόρκα.

Οταν μάθαμε όσα συμβαίνουν πήγαμε σε σούπερ μάρκετ αλλά τα ράφια ήταν άδεια. Μάθαμε ότι ακυρώθηκε το κύπελλο της πριγκίπισας Σοφίας αλλά και στην Ιταλία το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γένοβα.

Στην αρχή θέλαμε να μείνουμε εκεί στη Μαγιόρκα για να επιστρέψουμε στις 22/3. Φύγαμε όμως γρήγορα πριν κλείσουν τα σύνορα.

Έτσι την περασμένη Παρασκευή πήραμε το πλοίο για την Βαρκελώνη. Το σκάφος και όλα τα υλικά τ' αφήσαμε σε αποθήκη στην πόλη. Φτάσαμε πολύ πρωί. Στην πόλη που είναι καθαρά τουριστική δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος.

Στο αεροδρόμιο γινόταν χαμός. Είχε πολύ κόσμο και σχετικά μειωμένο προσωπικό. Όλοι ήθελαν ν' εγκαταλείψουν τη χώρα. Έκλειναν τα σύνορα.

Εμείς ήμασταν τυχερές. Τα καταφέραμε να επιστρέψουμε γρήγορα. Το Σάββατο ήμασταν στην Θεσσαλονίκη. Κάποιοι αθλητές από άλλες χώρες είχαν αποφασίσει να μείνουν στη Μαγιόρκα.

Γρήγορα άλλαξαν γνώμη. Οι Ιταλοί έφυγαν πρώτοι.Συναθλήτριες μας από την Ιταλία μας έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συνοδηγούς στα αυτοκίνητα στη χώρα. Κάθονται στο πίσω κάθισμα. Οι Σουηδοί "μπλόκαραν" στη Γαλλία και δυσκολεύτηκαν να επιστρέψουν.

Εμείς δεν ρισκάραμε να φύγουμε οδικώς αφού πολλές χώρες έκλειναν τα σύνορα τους.

Μας βοήθησαν και οι διοργανωτές και η αεροπορική εταιρεία μας και επιστρέψαμε. Τώρα είμαστε στη Θεσσαλονίκη και μένουμε σπίτι. Λάβαμε οδηγίες και τις τηρούμε κατά γράμμα. Έτσι πρέπει να κάνει όλος ο κόσμος.

Το μέλλον είναι αβέβαιο για τον αθλητισμό. Δεν ξέρουμε εάν θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε ξανά αγώνες.

Τώρα προέχει η υγεία μας. Πρέπει να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα