Ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης των κλάσεων στο Παρίσι από την Ελλάδα

Gazzetta team
Ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης των κλάσεων στο Παρίσι από την Ελλάδα

bet365

Οι θέσεις της ΕΙΟ στην συνεδρίαση των χωρών της Μεσογείου που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία.

Σε θεσμό έχει καθιερωθεί πλέον η ετήσια συνάντηση των χωρών της Μεσογείου που αποτελούν το Group D της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας. Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Αθήνα το 2017 μετά από πρόταση της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας. Ακολούθησαν οι συσκέψεις σε Κωνσταντινούπολη, Λεμεσό, φέτος διεξήχθη στην Μασσαλία και του χρόνου σειρά έχει η Ιταλία.

Στην πρόσφατη συνάντηση στην Γαλλία την ΕΙΟ εκπροσώπησαν η αντιπρόεδρος Νίκη Αναστασίου και ο αμισθί τεχνικός σύμβουλος του προέδρου της ΕΙΟ Αιμίλιος Παπαθανασίου. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Κύπρου, του Μονακό και του Ισραήλ, ενώ για μία ακόμα φορά έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της World Sailing Κιμ Αντερσεν.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αντικατάσταση των κλάσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Ελλάδα παραμένει πιστή στη θέση της ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο άθλημα γενικότερα και θα το μαραζώσει σε φτωχές χώρες. Πρότεινε, λοιπόν, να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση, έτσι ώστε να μην γίνουν αλλαγές μέχρι το 2024 και στο ενδιάμεσο να μελετηθούν οι κατηγορίες σκαφών με γνώμονα το ολυμπιακό πνεύμα και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από αυτές τις επιλογές (π.χ kite, Nacra επικινδυνότητα, τεράστιο οικονομικό κόστος του offshore keelboat, ελάχιστος χρόνος για προετοιμασία των αθλητών στις νέες κατηγορίες που ακόμα δεν έχουν επικυρωθεί από την ΔΟΕ κλπ).

Ακόμα τέθηκε το θέμα διακυβέρνησης της World Sailing και συγκεκριμένα να μην γίνουν αλλαγές στο καταστατικό που θα αυξήσουν τη δύναμη του προέδρου και της εκτελεστικής επιτροπής. Όπως επίσης στο AGM του Νοεμβρίου να μην συζητηθούν καταστατικές αλλαγές ένα μόλις χρόνο πριν τις εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Τέλος, το Group D συμφώνησε ότι στις εκλογικές διαδικασίες της World Sailing θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου οι χώρες που δραστηριοποιούνται στην ιστιοπλοΐα κι όχι μόνο όσες διαθέτουν Ολυμπιακή Επιτροπή. Κι αυτό για να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εκλογών.

Στο περιθώριο του συνεδρίου η γαλλική ομοσπονδία ξενάγησε τους εκπροσώπους των άλλων χωρών στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοικού κέντρου της Μασσαλίας όπου θα γίνει η ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NEWS FEED