Μάντης και Καγιαλής θα κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο με την «Ανατολή»

Gazzetta team
Μάντης και Καγιαλής θα κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο με την «Ανατολή»

bet365

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής παρουσίασαν το νεότευκτο αγωνιστικό τους σκάφος και προχώρησαν με το εθιμοτυπικό «βάπτισμά» του, τηρώντας τη ναυτική παράδοση.

Η «Ανατολή», όπως ονομάστηκε το νέο σκάφος τύπου 470 των Ελλήνων Πρωταθλητών, καλείται να συνοδεύσει το δίδυμο των επιτυχιών στη νέα τους Ολυμπιακή καμπάνια βάζοντας πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Παναγιώτης Μάντης: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή με όλους τους φίλους και συνεργάτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτήν την εκδήλωση. Η «Ανατολή» σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της νέας μας Ολυμπιακής προσπάθειας και αποτυπώνει την επιθυμία μας να ανέβουμε άλλη μια φορά στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης. Παράλληλα μας υπενθυμίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη διαδρομή που πρέπει να διανύσουμε.»

Στα αποκαλυπτήρια η κα. Λίνα Τσέργα, φίλη των αθλητών και πρώην πρωταθλήτρια στο Κανόε Καγιάκ, είχε την τιμή να βαφτίσει την Ανατολή βρέχοντας την πλώρη της με την εμβληματική σαμπάνια Moët & Chandon, συνώνυμη της επιτυχίας και ευχόμενη «ούριο άνεμο» στον καθημερινό αγώνα των αθλητών.

Παύλος Καγιαλής: «Θέλαμε ένα όνομα που να συνδέει τον Ολυμπισμό, το στόχο και τον προορισμό και το «Ανατολή» θεωρούμε ότι αποδίδει μεταφορικά το εγχείρημα σε όλες τις διαστάσεις δίνοντας την προοπτική. Παράλληλα μεταφέρει και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, κάτι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.»

Η «Ανατολή» είναι ειδική παραγγελία από Γερμανό κατασκευαστή και όλα τα συστήματα που περιλαμβάνει τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και υποδείξεις των ιστιοπλόων, ώστε να δοθεί έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια και να καθιστά την ομάδα αξιόπλοη. Τα επόμενα βήματα για την εξέλιξη των υλικών θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική προπόνηση ώστε οι αθλητές να μελετήσουν και να σχεδιάσουν τα πανιά που θα χρησιμοποιήσουν στο μέρος που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησαν οι δυο ιστιοπλόοι αναφέρθηκαν στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα, το μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι η εξασφάλιση του εισιτηρίου της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε προσωπικά βιώματα και εμπειρίες που σφυρηλάτησαν τους χαρακτήρες τους στο παρελθόν. Στάθηκαν στην αμέριστη υποστήριξη που απολαμβάνουν από τους χορηγούς τους, με τους οποίους τους συνδέει η αγάπη για τη θάλασσα, η πειθαρχία και το πείσμα για την κορυφή. Ειδική μνεία έγινε στους χρυσούς χορηγούς Blue Star Ferries και Eurobank.

‘Όπως δήλωσε ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing, Εταιρικής Επικοινωνίας και Σχέσεων Πελατών Ομίλου Eurobank, «η Eurobank από το 2001 στηρίζει τον χώρο της ιστιοπλοΐας, και ειδικότερα της κατηγορίας 470, έχοντας συμβάλει διαχρονικά σε κορυφαίες στιγμές χαράς και ανάτασης για την χώρα μας και έχοντας ζήσει τη χαρά ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004 και ενός χάλκινου στο Πεκίνο το 2008. Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα και πάλι το όνομά μας συνδέεται με δύο μεγάλους αθλητές της ιστιοπλοΐας και σύμβολα του ευ αγωνίζεσθαι, τον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή και ευχόμαστε να έχουμε τη χαρά να εορτάσουμε μαζί με όλη την Ελλάδα ακόμη μια μεγάλη στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.»

Παύλος Καγιαλής: «Είναι μεγάλη μας τιμή που φέρουμε τα λογότυπα 2 σπουδαίων χρυσών χορηγών, της Eurobank και της Blue Star Ferries. Πέρα από την κατάκτηση της κορυφής και τη συνεχή προσπάθεια για επιτυχία μοιραζόμαστε κοινές αξίες και κοινό όραμα. Είναι πρώτη φορά που στη 10χρονη κοινή μας πορεία με τον Παναγιώτη κοιτάμε όλους τους αντιπάλους μας επί ίσοις όροις, χάρη στη μεγάλη ομάδα των χορηγών και υποστηρικτών μας, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και αίσθημα ευθύνης.»

Όπως σημείωσε και ο κος Σπύρος Πασχάλης, CEO της Attica Group, στο σύντομο χαιρετισμό του: «η συμμετοχή μας στην προσπάθεια των δύο πρωταθλητών είναι και θα συνεχίσει να είναι ενεργή και ουσιαστική για την επίτευξη των στόχων τους και την εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η αλήθεια είναι πως, πέραν της αγάπης μας για τη θάλασσα και την Ελλάδα, μας συνδέουν κοινές αξίες, όπως η πίστη στη διαρκή προσπάθεια για το καλύτερο, η πεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα αθροίζοντας δυνάμεις και λειτουργώντας ομαδικά, με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους μας».

Πέρα από τους 2 Χρυσούς Χορηγούς Eurobank και Blue Star Ferries, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έχουν χρόνια στο πλευρό τους την Sirios Shipmanagement, ενώ επίσης υποστηρίζονται χορηγικά από τους Porsche, Yamaha, Technohull, Holmes Place και Ermenegildo Zegna. Την αντιηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche-Posay ως Suncare Partner και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα