ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σημαντική διεθνής επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα

Σημαντική διεθνής επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα

Σημαντική διεθνής επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα

Μια παρέα φίλων και καταξωμένων ιστιοπλόων είναι υπεύθυνη για μια σημαντική επιτυχία για τα ελληνικά πανιά στο Les Voiles de St. Tropez. 

Νίκος Σινούρης, Σίμος Καμπουρίδης, Δημήτρης Δεληγιάννης, Γιώργος Τσιγκούλης και Άκης Τσαρούχης ήταν το πλήρωμα του Tofinou 9,5 ΑΕΤΟΣ που κατέκτησε την 3η θέση στη κατηγορία του σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στην γηραιά ήπειρο. Η ομάδα συμμετείχε για δεύτερη φορά στην διοργάνωση και αυτή τη φορά κατάφερε να φύγει με ένα από τα πιο ζηλευτά κύπελλα στο παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό στερέωμα, στις αποσκευές της.

Με 4000 ιστιοπλόους, κοντά 300 σκάφη και ανυπολόγιστη αξία στόλου, η δράση στη θάλασσα ήταν μοναδική. Κλασικά, μοντέρνα, μικρά, μεγάλα, στην αιχμή της τεχνολογίας ή καλοσυντηρημένα παραδοσιακά σκαριά ήταν υπεύθυνα για το φοβερό θέαμα που προσέφερε η διοργάνωση. Η διαχείριση ενός στόλου με τόσο μεγάλη ανομοιογένεια ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο η επιτροπή του αγώνα διαχειρίστηκε με μεγάλη μαεστρία. Στον ίδιο κόλπο αγωνίζονταν από τεράστια Wally μέχρι κλασσικά σκάφη-«έπιπλα» με δυσκολία στους χειρισμούς. Σκάφη που εν γένει κανείς θαυμάζει μόνο στα περιοδικά.

Όμως, το μέγεθος και η επιτυχία μιας διοργάνωσης στο κοσμοπολίτικο St. Tropez, δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στη θάλασσα. Στη στεριά, περπατάς σε μια πόλη που ζει στο ρυθμό του αγώνα. Συναντάς όλα τα γνωστά «ονόματα» του χώρου και περιπλανιέσαι σε ένα μοναδικό race village που οριακά χωράει τα όσα θα ήθελαν να δείξουν και να προσφέρουν οι χορηγοί. Εκδηλώσεις, party και άλλα happening απασχολούσαν τον ιστιοπλόο και τον θεατή μέχρι αργά το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τη θάλασσα, παρέπεμπε στην αληθινή φύση της διοργάνωσης αυτής που είναι η μεγαλύτερη ίσως γιορτή της θάλασσας!