Όλυμπος, 1979: Η μεγαλύτερη ελληνική ορειβατική τραγωδία

Gazzetta team
Όλυμπος, 1979: Η μεγαλύτερη ελληνική ορειβατική τραγωδία

bet365

Η μεγάλη ορειβατική τραγωδία στον Όλυμπο, το 1979, αναβιώνει λεπτό προς λεπτό στο podcast της Λέτας Γκαρέτσου «Πέρα από τα όρια», μέσα από την αφήγηση του διασώστη Ζαφείρη Τρόμπακα.

Μέλος εκείνης της μοιραίας ορειβατικής αποστολής -και σήμερα είναι ένας από τους πιο έμπειρους διασώστες και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης- ο Ζαφείρης Τρόμπακας περιγράφει:

- Τι συνέβη στην ορειβατική ομάδα που θρήνησε δύο νεκρούς ενώ άλλα 8 μέλη της υπέστησαν επικίνδυνα κρυοπαγήματα

-Τι αντιμετώπισαν οι 14 ορειβάτες που μετά από χιονοθύελλα χάθηκαν για 54 ώρες στο βουνό και βρέθηκαν τη νύχτα σε ακραίες καιρικές συνθήκες

- Τι συμβαίνει στον άνθρωπο όταν έρχεται αντιμέτωπος με υποθερμία; Πώς είναι να χάνεις έναν σύντροφο στο βουνό και πόσο σκληρό είναι να εγκαταλείπεις έναν ζωντανό που είναι ανήμπορος να συνεχίσει.

-Τι τον δίδαξε αυτό το παιχνίδι ζωής και θανάτου στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και πόσο καθόρισε τη μετέπειτα ζωή του και τη σχέση του με την ορειβασία

Ένα επεισόδιο αφιερωμένο σε όσους χάθηκαν για πάντα στα βουνά, κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Άκου το podcast εδώ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.