Αλβανική ομάδα ετοιμάζεται να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα ράγκμπι

Gazzetta team
Αλβανική ομάδα ετοιμάζεται να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα ράγκμπι

bet365

Η Tirana RLC θα παίξει τη νέα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα ράγκμπι.

Με τη συμμετοχή της Tirana RLC από την Αλβανία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 το πρωτάθλημα ράγκμπι της Ελλάδος.

Η ομάδα από τα Τίρανα αναμένεται να είναι μια από τις 8 που θα συμμετάσχουν με την ΑΕΚ να είναι πρωταθλήτρια τα δυο τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος της GRLA Γιώργος Στυλιανός είπε σχετικά: «Έχοντας πάει στα Τίρανα το 2018 με την ομάδα των Attica Rhinos, είδα από πρώτο χέρι το πάθος και τις δυνατότητες που έχουν εκεί.

Εάν δεν ήταν τα χρήματα και η γραφειοκρατία, θα τους είχαμε φέρει αμέσως. Ωστόσο, πρέπει να να είμαστε ρεαλιστές και υπεύθυνοι στην προσέγγισή μας. Θα υπάρχουν όμιλοι Ανατολής και Δύσης, όπως είχαμε πέρυσι. Εξακολουθούμε να ολοκληρώνουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει. Είναι ένα μακρύ και εξαντλητικό ταξίδι, ωστόσο αισθανόμαστε την υποχρέωση να βοηθήσουμε την Αλβανία με την ανάπτυξή της.

Πολλές φορές, έχουμε δει σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχουν μόνο μία ομάδα, με την πάροδο του χρόνου, χωρίς τακτικούς αγώνες και καμία βεβαιότητα για το μέλλον τους, οι ομάδες να εξαφανίζονται. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το ίδιο να συμβεί στην Αλβανία.

Ελπίζουμε ότι δίνοντας τακτική, ουσιαστική διοργάνωση θα προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το άθλημα και θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν μια δεύτερη ομάδα και να αναπτυχθούν, καθιστώντας τους αυτόνομους.

Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες μας που έδειξαν μεγάλη προθυμία να την φιλοξενήσουμε, παρά το ήδη βαρύ πρόγραμμα ταξιδιών».

Ο αρχηγός των Tirana RLC, Shaban Penxho σχολίασε: «Εκ μέρους της ομάδας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα, ειδικά την GRLA, για την τεράστια υποστήριξή της σε αυτό το έργο.

Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον του πρωταθλήματος ράγκμπι στα έθνη μας. Η ανάπτυξη του όμορφου αθλήματος μας ήταν αρκετά δύσκολη στις χώρες μας, και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με τους φίλους μας στην Ελλάδα και ανυπομονούμε να πάμε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο.

Η ανάπτυξη πρωταθλήματος ράγκμπι λιγκ στις κοινότητές μας θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το κύριο επίκεντρο και για τις δύο χώρες. Ας είναι αυτή η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού βελτίωσης και επιτευγμάτων. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Συγχαρητήρια! »

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

NEWS FEED