Μάικ Τάισον: «Όταν ήμουν νέος ήμουν ένα ζώο με χρήματα»

Μάικ Τάισον: «Όταν ήμουν νέος ήμουν ένα ζώο με χρήματα»

bet365

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Μάικ Τάισον κάνει ακόμη μια φορά την αυτοκριτική του.

Ο άνθρωπος που μεσουρανούσε πριν από χρόνια στα ρινγκ δεν έχει σχέση με τον 53χρόνο άνδρα που ζει ήρεμα στις ΗΠΑ θέλοντας να ξεχάσει τα λάθη που τον οδήγησαν στην... κόλαση.

Ο Μάικ Τάισον, ο θρύλος της πυγμαχίας, που χαράμισε το ταλέντο του ή καλύτερα το σπατάλησε σε μια ζωή που όλοι ήξεραν πού θα τον οδηγήσει, σήμερα δεν έχει την ίδια μπάσα φωνή και το ίδιο σθένος.

Είναι έτοιμος να ζήσει ξανά πιο ήρεμα αλλά οι καταχρήσεις τον έχουν "σημαδέψει". Το παιδί από το Μπρούκλιν που ξεκίνησε τόσο νέος να γράφει ιστορία στην επαγγελματική πυγμαχία σήμερα με κάθε ευκαιρία μιλάει για τα λάθη του. Ίσως για να δείξει το σωστό δρόμο στα νέα παιδιά, ίσως για να τα βγάλει για άλλη μια φορά από μέσα του.

Ο σπουδαίος πυγμάχος, μέλος του Hall of Fame, μίλησε πριν από λίγες ημέρες σε εκπομπή στο YouTube και χαρακτήρισε τον εαυτό του... ζώο! «Όταν ήμουν νέος ήμουν ένα ζώο με χρήματα», είπε και κανείς δεν εντυπωσιάστηκε.

Είναι εκείνος ο κορυφαίος πυγμάχος της γενιάς του που έκανε φυλακή για βιασμό μιας γυναίκας. Είναι εκείνος ο τεράστιος αθλητής που σε ώρα αγώνα δάγκωσε το αυτί του Χόλιφιλντ το 1996.

Είναι εκείνος ο πατέρας που είδε το παιδί του, το κοριτσάκι του, να χάνει τη ζωή του όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Είναι ο άνδρας που έδερνε όποιον έβρισκε μπροστά του και είχε όποια γυναίκα ήθελε στο κρεβάτι του.

Είναι ο επιχειρηματίας που κέρδισε ένα καράβι λεφτά αλλά κήρυξε πτώχευση. «Έδινα χρήματα σε όλους άσκοπα. Σε γυναίκες. Αγόρασα αυτοκίνητα για κορίτσια. Έκανα όργια. Ήμουν τόσο άρρωστος και δεν είχα ιδέα ότι ήμουν άρρωστος. Κοιτάζω πίσω τη ζωή μου και βλέπω ότι δεν είχα κανένα θέμα ηθικής. Ζούσα χωρίς ηθική», λέει σήμερα για το παρελθόν του.

Ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τα ναρκωτικά, για το αλκοόλ και όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία του «δεν ήξερα τι έκανα, όταν έπινα ξεσπούσα στις γυναίκες».

Μιλώντας στον Guardian το 2014 είχε ζητήσει την βοήθεια του Θεού λέγοντας πως «δεν ξέρω τι να κάνω. Οδήγησε με». Ο Τάισον δηλώνει όλο και πιο αδιάφορος για το θέμα του θανάτου.

 

Τελευταία Νέα