Τσαγκράκος: «Το μυστικό του Ολυμπιακού είναι το ομαδικό πνεύμα»

Αντώνης Πατσούρας
Τσαγκράκος: «Το μυστικό του Ολυμπιακού είναι το ομαδικό πνεύμα»

bet365

Ο πρωταθλητής Ελλάδος στην πυγμαχία Παύλος Τσαγκράκος μιλάει στο gazzetta.gr για τα μυστικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Σπάρτη ο Παύλος Τσαγκράκος πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 75κ αλλά και του πρωταθλήματος Ελλάδος με τον Ολυμπιακό.

Ο πυγμάχος του Ολυμπιακού που είναι από τους καλύτερους στη χώρα και θα παλέψει για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λίγες ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του πανελληνίου πρωταθλήματος στη Σπάρτη μίλησε στο gazzetta.gr για τα μυστικά και τους στόχους του.

«Για 3η συνεχόμενη χρονιά καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα. Υπάρχει τρομερό ομαδικό πνεύμα και ο καθένας στηρίζει τον συμπαίκτη του. Αυτό δείχνει ότι κάνουμε καλή δουλειά και είναι πολύ σημαντικό σ' ένα τέτοιο δύσκολο άθλημα να υπάρχει στήριξη», μας λέει αρχικά ο πρωταθλητής Ελλάδος και συνεχίζει:

«Η ομαδικότητα είναι ένα στοιχείο που μας οδήγησε και φέτος στον τίτλο. Είμαστε όλοι μαζί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, δουλεύουμε κάθε ημέρα και είμαστε δεμένοι. Δεν μας καταβάλει το άγχος σε καμία περίπτωση αφού μπορούμε να το διαχειριστούμε. Η ομαδικότητα και η άνεση που έχουμε μεταξύ μας κάνει τη διαφορά».


Το πρωτάθλημα ήταν ο πρώτος στόχος για τον Ολυμπιακό και για τον Παύλο αλλά ακολουθεί ένας πιο μεγάλος: «Ήταν όντως ο πρώτο στόχος της σεζόν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία. Τώρα ο στόχος είναι μια πολύ δυνατή προετοιμασία και πολύ δυνατά τουρνουά για να προσπαθήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα του ολυμπιακού είναι δίπλα μου για άλλη μια χρονιά και τους ευχαριστώ όλους γι' αυτό».

Εν συνεχεία μας μίλησε για τη διοργάνωση της Σπάρτης και το πως είναι να κερδίζεις την κούπα στην ιδιαίτερη πατρίδα σου. «Είχε ένα ιδιαίτερο στοιχείο το φετινό πρωτάθλημα για εμένα επειδή έγινε στη Σπάρτη.

Από την πλευρά μου προσπάθησα να κάνω όσο show μπορούσα για να δει ο κόσμος την καλύτερη πυγμαχία. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, στους 3 αγώνες είχα 2 διακοπές και ένα παιχνίδι που είχε πολύ καλή στρατηγική. Νομίζω ότι αγωνίστηκα πάρα πολύ καλά και ότι το ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Σίγουρα η στιγμή που ξεχωρίζω από τους αγώνες είναι εκείνη που σήκωσα το κύπελλο του πρωταθλητή», μας είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.

 

Τελευταία Νέα