Τσαγκράκος στο gazzetta.gr: «Ο Ολυμπιακός κερδίζει γιατί είναι μια οικογένεια»

Αντώνης Πατσούρας
Τσαγκράκος στο gazzetta.gr: «Ο Ολυμπιακός κερδίζει γιατί είναι μια οικογένεια»

bet365

Ο πυγμάχος του Ολυμπιακού Πουλίκος Τσαγκράκος στέφτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος για 7η σερί χρονιά και μιλάει για όλα στο gazzetta.gr

Η Πυγμαχία είναι ένα από τα συναρπαστικά αθλήματα στον κόσμο. Η Πυγμαχία είναι το άθλημα των δυνατών και το άθλημα που θέλει ψυχή για να το "υπηρετήσεις". Ένας από τους αθλητές που εδώ και χρόνια τιμά το άθλημα είναι ο Πουλίκος Τσαγκράκος. Το επίθετο του είναι πολύ γνωστό για δεκαετίες στην ελληνική Πυγμαχία και ο ίδιος φροντίζει να διατηρεί την παράδοση αφού στην Πάτρα, όπου την Κυριακή (9/12) ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών-Γυναικών, ο Πουλίκος κατέκτησε για 7η συνεχή χρονιά τον τίτλο στα 69κ!

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος, που ανήκει στον Ολυμπιακό, μίλησε μετά από τη νέα του επιτυχία στο gazzetta,gr για τους αγώνες, το επίπεδο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και για την προπονητική του ενασχόληση στον ΓΣ "Λεωνίδας".

«Έχουμε δέσει μεταξύ μας στον Ολυμπιακό»

Ο 33χρόνος πυγμάχος μίλησε για το "μυστικό" της επιτυχίας του Ολυμπιακού: «Κοίτα στον Ολυμπιακό είμαστε μια οικογένεια. Έχουμε δέσει μεταξύ μας οι αθλητές και αυτό το δείχνουμε μέσα στα ρινγκ. Ο σύλλογος κατέκτησε το 2ο συνεχόμενο του πρωτάθλημα στους Άνδρες και έχει λαμπρό μέλλον. Έχουμε καλή ομάδα αλλά και μονάδες». Το 2017 ο Ολυμπιακός είχε διοργανώσει στον Πειραιά το Πρωτάθλημα αλλά φέτος... κατέβηκε στην Πάτρα. Πως είδε το επίπεδο ο Πουλίκος: «Σαν διοργάνωση, όχι γιατί ανήκω στον Ολυμπιακό, αλλά αντικειμενικά πέρσι τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα. Στο αγωνιστικό επίπεδο, είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω σπουδαίους αθλητές και το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς».

Στον τελικό των 69κ "συνάντησε" τον Διονύση Πεφάνη του Παναθηναϊκού και μετά την ολοκλήρωση του σχολίασε: «Ήταν καλός τελικός αλλά θα μπορούσα να είμαι καλύτερος. Όσο αφορά τα σωματεία η Πυγμαχία είναι ομαδικό άθλημα και δεν έχει μεγάλη σημασία ο σύλλογος του αντίπαλου. Εντάξει παίζει ρόλο εάν στηρίζει κάποιον η εξέδρα αλλά έως εκεί».

«Ευχαριστώ τον Μαρινάκη»

Η Πυγμαχία είναι συναρπαστικό άθλημα αλλά είναι και πολυέξοδο. Ο Πουλίκος ασχολείται για χρόνια με το άθλημα και έχει κατακτήσει 7 φορές το χρυσό μετάλλιο σε Elite και συνολικά 12! Πίσω από κάθε επιτυχία υπάρχουν και άνθρωποι που στηρίζουν. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον Ισίδωρο Κούβελο για την τεράστια στήριξη που μου παρέχουν προκειμένου να προετοιμαστώ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη αλλά και τον έφορο μας τον Μανώλη Ζήκα που είναι πάντα κοντά μας», δηλώνει ο έμπειρος πυγμάχος. Όσο αφορά τους στόχους του σημειώνει: « Εάν συγκροτηθεί εθνική ομάδα θα προσπαθήσουμε να πάμε στο Τόκιο μέσω των προκριματικών».

«Θα στηρίξω τα παιδιά του "Λεωνίδα"»

Ο Τσαγκράκος εκτός από αθλητής είναι και προπονητής στον Γυμναστικό Σύλλογο "Λεωνίδας" που είναι αδελφοποιημένος με τον Ολυμπιακό και έχει τμήματα στον Πειραιά, στην Σπάρτη και στην Αερόπολη. «Θέλω ν' ασχοληθώ με την προπονητική στον σύλλογο μου τον Γυμναστικό Σύλλογο "Λεωνίδας". Έχει σπουδαίους αθλητές και πρέπει να τους δουλέψουμε για να φτιάξουμε τους νέους Πρωταθλητές. Αυτός είναι ο στόχος. Υπάρχει πολύ ταλέντο και ως άνθρωπος του αθλήματος καλώ και νέα παιδιά να έρθουν στον μαγικό κόσμο της πυγμαχίας».

 

Τελευταία Νέα