Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών με πρωταθλητές Ολυμπιακό και Άρη! (pics, vids)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών με πρωταθλητές Ολυμπιακό και Άρη! (pics, vids)

bet365

Δυνατές αναμετρήσεις και φαντασμαγορικό θέαμα επιφύλαξε η τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος elite ανδρών-γυναικών, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο «Παν. Σαλπέας». Το gazzetta.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει εικόνες και δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Ο Ολυμπιακός πήρε άριστα οργανωτικά και αυτό ήταν κάτι που το παραδέχτηκαν άπαντες, αφού το σκηνικό που είχαν ετοιμάσει θύμιζε περισσότερο διεθνούς επιπέδου αγώνες.

Πρωταθλητής Ελλάδας και πολυνίκης στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, πανηγυρίζοντας 4 τίτλους ενώ στις γυναίκες τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη πήρε ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για τους «ερυθρόλευκους» πανηγύρισαν οι Αλέξανδρος Τσανικίδης (64κ.), Πουλικος Τσαγκράκος (69κ.), Παύλος Τσαγκράκος (75κ.) και Παναγιώτης Κρίμης (91κ.), με τον Φώτη Τζότζο να αναδεικνύεται ΜVP στους άνδρες.

Ο πρωτομάστορας της επιτυχίας, Λευτέρης Λειβάδης δήλωσε στο gazzetta.gr: «Οι προσπάθειες όλης της χρονιάς ανταμείφθηκαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε κι άλλα παιδιά στους τελικούς αλλά δεν μας άφησαν. Ξέρω ότι οι διαιτητές τα βλέπουν διαφορετικά και ο προπονητής κάθε ομάδας διαφορετικά από την πλευρά του...

Η ελληνική πυγμαχία έχει πολλά και καλά παιδιά, όμως με τα οικονομικά της ομοσπονδίας να μειώνονται συνεχώς και να μην υπάρχουν εθνικές ομάδες, το άθλημα αποδυναμώνεται.
Αυτή τη στιγμή μόνο τα παιδιά που είναι στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και τώρα και η ΑΕΚ πάει να δείξει λίγο ενδιαφέρον, έχουν τη στήριξη, ώστε να μπορούν να κάνουν σωστή προετοιμασία και ταξίδια. Το θετικό είναι ότι ο ανταγωνισμός έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται το επίπεδο του αθλήματος.

Έγινε μία εξαιρετική διοργάνωση από κάθε άποψη, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα! Ήμουν σίγουρος εξ αρχής γι αυτό, γιατί ήξερα ποιοι την είχαν αναλάβει να την φέρουν εις πέρας».

Ο Αλέξανδρος Τσανικίδης, ο οποίος έδωσε ίσως τον πιο συναρπαστικό αγώνα της αποψινής βραδιάς, στην κατηγορία των 64 κιλών σημείωσε: «Ήταν μία εξαιρετική διάκριση, κερδίσαμε πανηγυρικά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, είναι μία νέα αρχή για την επόμενη σεζόν. Δουλέψαμε σκληρά όλο το χρόνο και βγάλαμε ένα καλό αποτέλεσμα και συνεχίζουμε έτσι.

Ο αντίπαλος μου ο Πέτρος (Μανδουραράκης) έχει παίξει και στο εξωτερικό και σε αυτή την κατηγορία, παίξαμε καλά και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 και από τώρα δουλεύουμε γι αυτό».

Ο Πουλίκος Τσαγκράκος πρωταθλητής Ελλάδας στα 69 κιλά, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για να στηρίξει την προσπάθεια του αδελφού του Παύλου, που αγωνιζόταν αμέσως μετά και επίσης κατέκτησε τη νίκη στα 75 κιλά απεφάνθη: «Καταρχήν πολύ καλή και προσεγμένη διοργάνωση, η καλύτερη των τελευταίων ετών, παρά τα όσα ειπώθηκαν πριν.

Το επίπεδο έχει αρχίσει και ανεβαίνει πάλι παρατηρώ, γιατί τα τελευταία χρόνια είχε πέσει. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους κυρίους Κούβελο και Μαρινάκη, γιατί χωρίς τη στήριξη τους δεν θα μπορούσα να κάνω την προετοιμασία που έπρεπε. Οι δυο τους ήταν και η αιτία που πήρα την μεταγραφή στον Ολυμπιακό και τελικά χαίρομαι που έπαιξα για τον Ολυμπιακό γιατί με στήριξε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τον πατέρα μου, που είναι και προπονητής μου, τον Στιβ Καλαμαρά που με φιλοξένησε στην Αμερική, έκανα εκεί την προετοιμασία μου. Για ενάμισι μήνα έμεινα στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη.

Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να επιστρέψω στο σπίτι μου με την οικογένεια μου για ένα μήνα να χαλαρώσω. Μετά θα θέσω τους επόμενους στόχους. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές μου στο γυμναστήριο και στην Σπάρτη και στη Μάνη και να επιστρέψω σε αυτούς να τους προπονήσω και να βγάλω τους επόμενους πρωταθλητές»

Ο Παναθηναϊκός ήταν νικητής στην κατηγορία των 60 κιλών με τον Μανώλη Παπαδόπουλο και τον Πολυνείκη Καλαμάρα στα 81 κ.

Ο 20χρονος Ηρακλειώτης, Μανώλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για την πυγμαχία είπε μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός. Ο αντίπαλος ήταν πολύ ισχυρός και έμπειρος, αφού είναι χρόνια στην α' κατηγορία, ενώ εγώ κατεβαίνω για πρώτη φορά. Ασχολούμαι μόλις 4 χρόνια με την πυγμαχία, αφού όλα τα προηγούμενα ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο. Είμαι από τον Πύργο Μονοφατσίου, του νομού Ηρακλείου, ήρθα στην Αθήνα μόνο για τον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένα μεγάλος και ιστορικός σύλλογος. Η διοργάνωση είναι εξαιρετική! Ο φωτισμός, τα ονόματα, οι ατμοί έδωσαν μια αίγλη πρωτόγνωρη για πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό για την φιλοξενία».

Ο αρχιπροπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αϊδινιώτης από την πλευρά του είπε αμέσως μετά τον αγώνα του Παπαδόπουλου: «Ο αθλητής μου είχε ξεκάθαρη υπεροχή, φάνηκε πόσο προπονημένος είναι και τί ψυχή έχει, όπως όλοι οι Παναθηναϊκοί. Μου έχει μείνει μία πικρία με την ομοσπονδία γιατί έγιναν πολλά παρατράγουδα και παρατυπίες. Μας έστησαν την κλήρωση. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν... Το κάστρο πέφτει εκ των έσω. Όταν δεν έχω δύο αθλητές σίγουρη, Κατζουράκης στα 75κ. και Περδικάρης στα 56κ., του οποίου η κατηγορία είναι περίπατος τι να πω...

Παραμονές του αγώνα του ο Περδικάρης με πήρε και μου είπε ότι έπαθε θλάση... Ο Ολυμπιακός ήταν άξιος οικοδεσπότης. Βέβαια ότι μπορούσε για να μην βγούμε εμείς πρωταθλητές θα το έκανε. Ο Αλέξανδρος Ζηκόπουλος έπαιξε την πρώτη ημέρα με τον Τσανικίδη και κατέβηκε με σπασμένο σαγόνι. Τον βάλανε να παίξει με τον καλύτερο από την πρώτη μέρα για να με κόψουν και κληρώσαν επίσης δύο δικούς αθλητές από την πρώτη μέρα. Από την αρχή με φάγανε στην βαθμολογία».

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των 57 κιλών αναδείχθηκε η Φωτεινή Πλέα της Παναχαϊκής, η οποία ψηφίστηκε και ως ΜVP στις γυναίκες. Η φοιτήτρια στο δεύτερο έτος της ιατρικής Πατρών, δήλωσε: «Είναι ο δεύτερος τίτλους πανελληνίου πρωταθλήματος που κατακτώ και είμαι πολύ χαρούμενη. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλοστημένη, ειδικά σήμερα. Γενικά ήταν πολύ καλοί αγώνες και το επίπεδο των αγώνων θεωρώ υψηλό, ειδικά στους άνδρες στις μεγάλες κατηγορίες.

Ο δικός μου αγώνας ήταν πολύ δυνατός, με πολύ ξύλο, το ευχαριστηθήκαμε και αυτό έχει σημασία πάνω απ' όλα». Για το πώς μία γιατρός έχει επιλέξει ένα τόσο σκληρό άθλημα τόνισε: «Όλα τα αθλήματα είναι επικίνδυνα αν δεν προσέχεις. Η τριβή-εμπειρία και η σκληρή προπόνηση σε προστατεύουν. Βεβαίως στις γυναίκες υπάρχει και ο προστατευτικός εξοπλισμός, ο οποίος δυστυχώς δεν υπάρχει στους άνδρες». Τέλος, αναφερόμενη στον πατέρα της είπε: «Είναι συνεχώς στο πλευρό μου και να θέλω δεν μπορώ να του ξεφύγω (γέλια). Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠ για τη διοργάνωση και στη στήριξη τους και τη αλυσίδα Coffee Island, το Βoa Vista και το Mr Burger».

Η «ερυθρόλευκη» Κυριακή Ασλανίδη , η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των 75 κιλών, μετά τη νίκη της στον τελικό κόντρα Κατερίνα Τσάμη του Άρη Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη είναι η πρώτη μου συμμετοχή με τον Ολυμπιακό και κατάφερα να τα φέρω εις πέρας. Αυτός ο σύλλογος είναι πάρα πολύ άξιος. Ένιωσα πίεση λόγω του κόσμου και της ανάγκης να χαρίσω νίκες στην ομάδα μου, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί με τον προπονητή μου Λευτέρη Λειβάδη, τον οποίο θαυμάζω πάρα πολύ καταφέραμε κάτι πολύ καλό!

Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος. Συγχαρητήρια σε όλους και τους ευχαριστούμε που βρέθηκαν δίπλα μας»

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού, μετά την νίκη της επί της Έλενης Μιχελακάκη από τον Α.Ο. Μίνωα έκανε το «2Χ2» πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό, χάρη στην οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στην κατηγορία των 64κ. το χρυσό μετάλλιο πήρε άνευ αγώνα η Παρασκευή Μαυρομάτη της ΑΣ Άμυνα Πατρών, καθώς η αντίπαλος της Δανάη Βέμου δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού αποφάσισε από κοινού με τον προπονητής, Χρήστο Τριάντη (σ.σ. ο οποίος δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, όπως εκ παραδρομής είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ) να μην παραστεί στον τελικό, επειδή θεώρησαν ότι ευνοήθηκαν στον αγώνα του ημιτελικού διαβάστε ΕΔΩ. Η Βέμου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με την απόφαση της να μην κατέβει να στοιχίζει στον σύλλογο χρηματικό πρόστιμο, όπως προβλέπει ο κανονισμός της ομοσπονδίας.

Το πρόσωπο που έκλεψε τα φώτα ήταν ο πιτσιρικάς που ανέβηκε για σπάρινγκ μετά τις απονομές των γυναικών, ο οποίος στη συνέχεια φωτογραφήθηκε και με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αϊδηνιώτη.

Η ομορφιά του αθλητισμού από τον καλύτερο πρεσβευτή του!#Panathinaikos #Boxing #Aidiniotis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos Athletic Club (@panathinaikos_1908) στις

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα