Top-5: Ο πρώτος Αφροαμερικανός και ο πέμπτος Αμερικανός του Ολυμπιακού

Αντώνης Πατσούρας
Top-5: Ο πρώτος Αφροαμερικανός και ο πέμπτος Αμερικανός του Ολυμπιακού

bet365

Οι πέντε Αμερικανοί πολίστες που φόρεσαν το σκουφάκι του Ολυμπιακού με τους τρεις να έχουν παίξει σε τελικό Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις σπουδαιότερες ομάδες πόλο της Ευρώπης. Με δυο Τσάμπιονς Λιγκ και συμμετοχή συνολικά σε 9 ευρωπαϊκούς τελικούς είναι στον ... αφρό της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Από τότε που επιτράπηκαν οι ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και έφτασε στην Ελλάδα ο Ναούμοφ που έγινε αργότερα διαιτητής και έχει παίξει σε πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια τον Ολυμπιακό μόνο τέσσερις ήταν Αμερικανοί.

Ο πρώτος ήταν ο Γκάβιν Αρόγιο και τον ακολούθησε ο Τζέρεμι Πόουπ.

Μετά έπαιξε ο Κρις Χάμπερτ. Με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με αμέτρητα παιχνίδια με το σκουφάκι των ΗΠΑ έπαιξε στον Ολυμπιακό και κέρδισε και ευρωπαϊκή κούπα.

Ο επόμενος ήταν ο Τζέσε Σμιθ ο οποίος αγωνίστηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2016. O τρίτος που ανακοινώθηκε μόλις την Τρίτη (4/8) είναι ο Μαξ Ίρβινγκ.

Το gazzetta.gr με αφορμή την μεταγραφή του Ίρβινγκ, του πρώτου Αφροαμερικανού που θα παίξει στον Ολυμπιακό, σας παρουσιάζει τους πέντε Αμερικανούς που έχουν φορέσει το σκουφάκι της ομάδας του Πειραιά.

Μαξ Ίρβινγκ

Μαξ Ίρβινγκ

Τζέσε Σμιθ

Τζέσε Σμιθ

Κρις Χάμπερτ

Κρις Χάμπερτ

Τζέρεμι Πόουπ

Τζέρεμι Πόουπ

Γκάβιν Αρόγιο

Γκάβιν Αρόγιο

Μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Είναι 25 ετών, παίζει στην περιφέρεια και είναι καλός στο σκοράρισμα.

Πριν τον φέρει στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κραβαρίτης για την ομάδα του Υδραϊκού έπαιζε στην ιταλική Ποζίλιπο.

Ο Μαξ είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που θα φορέσει το σκουφάκι του Ολυμπιακού και ήθελε σαν... τρελός να παίξει στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Δεν είναι top παίκτης σαν και αυτούς που συνηθίζει να φέρνει ο Ολυμπιακός αλλά είναι αξιόπιστη λύση και ένας αθλητής με φιλότιμο.

Αγαπάει την Ελλάδα, ήθελε να επιστρέψει και η κοπέλα του είναι από τον Πειραιά.

Σπουδαίος αμυντικός. Έχει ... σπάσει κάθε ρεκόρ στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Γερό σκαρί. Είναι χαρακτηριστική η φάτσα του και το σουλούπι του που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο... γάλα.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έρθει για λογαριασμό του Εθνικού το 2006. Θα επιστρέψει το 2015 για λογαριασμό της άλλης ομάδας του Πειραιά, του Ολυμπιακού.

Θα παίξει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα είναι ο πρώτος μετά από το 2002. Ο Ολυμπιακός θα χάσει από την Γιουγκ στη Βουδαπέστη αλλά το νερό θα μπει στο αυλάκι.

Θα κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο εκείνη τη χρονιά (2015-16) με την ομάδα του Θόδωρου Βλάχου.

Ο Σμιθ θα παίξει για λίγα παιχνίδια τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στον Παναθηναϊκό.

Μετά από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ του 2002 στη Βουδαπέστη ο Αντώνης Βλοντάκης θα φύγει από τον Ολυμπιακό για να παίξει στον Εθνικό.

Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης θα κινηθεί άμεσα και θα αποκτήσει τον Κρις Χάμπερτ.

Τεράστιος παίκτης. Φουνταριστός παγκόσμιας κλάσης. Με την εθνική των ΗΠΑ θα παίξει σε 3 Ολυμπιάδες και θα κερδίσει και το Fina Cup στην Αθήνα το 1997 στον τελικό με την Ελλάδα.

Στη χώρα μας θα παίξει στην Χαλκίδα, στον Εθνικό, στον Παναθηναϊκό, στο Καλαμάκι. Με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2002-03 θα κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ευρώπης απέναντι στη Βάσας στη Βουδαπέστη και το νταμπλ στην Ελλάδα.

Ο Χάμπερτ θα "ριζώσει" στην Ελλάδα αφού θα παντρευτεί την Ανίτα Ναθαναήλ και θα κάνει μια όμορφη οικογένεια.

Τη σεζόν 1999-2000 θα παίξει στον Ολυμπιακό ο διεθνής Αμερικανός Τζέρεμι Πόουπ.

Αμυντικός με προσόντα θα είναι ο αντικαταστάτης του Αρόγιο στην ομάδα του Πειραιά.

Με τον Ολυμπιακό θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος αλλά θα χάσει το Κύπελλο στον τελικό με τον Εθνικό Πειραιώς στη Νίκαια.

Δούλεψε στον Πειραιά τον καιρό του Νίκολα Στάμενιτς αλλά έμεινε μόλις ένα χρόνο.

Συμπαίκτης του Χάμπερτ, μέλος και αυτός της σπουδαίας ομάδας των ΗΠΑ τη δεκαετία του '90.

Έπαιξε στην Αθήνα στο FINA Cup 1997 όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και εν συνεχεία μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.

Στην ομάδα του Πειραιά θα παίξει για δυο χρόνια. Ο Ολυμπιακός και το 1998 και το 1999 θα φτάσει στον τελικό του Κυπελλούχων αλλά θα χάσει τις κούπες αλλά θα κερδίσει στην Ελλάδα 2 Σούπερ Καπ και από ένα Κύπελλο (1998) και πρωτάθλημα (1999).

Θα μείνει για πολλά χρόνια στη χώρα μας όπου θα παίξει στη Βουλιαγμένη, στη Γλυφάδα και στα Χανιά. Παντρεύτηκε στην Ελλάδα.