Ολυμπιακός: Με Ούιπεστ στον ημιτελικό της Euro League

Gazzetta team
Ολυμπιακός: Με Ούιπεστ στον ημιτελικό της Euro League

bet365

Η ουγγρική Ούιπεστ θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final-4 της Euro League που θα φιλοξενηθεί στις 30/4 στη Βουδαπέστη. Επανεκκίνηση στις 27/3 στην Α1 ανδρών.

Με την Ούιπεστ (Ουγγαρία) θα παίξει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Final-4 της Euro League που θα διεξαχθεί στις 30/4-1/5 στη Βουδαπέστη.

Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου και εάν ο Ολυμπιακός επικρατήσει θα παίξει το Μεγάλο Σάββατο στον τελικό με την νικήτρια του αγώνα Ντουναϊσβάρος-Ουραλότσκα.

Παυλίδης: «Χαμηλά το σκορ»

Ο προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο επίσημο site του Ολυμπιακού, olympiacossfp.gr, σχετικά με την κλήρωση του Final4 της Ευρωλίγκας, τα εξής:

"Η Ούιπεστ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, είναι η βάση της εθνικής Ουγγαρίας, είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της και αήττητη στην Ευρώπη. Κάποια στιγμή, είτε στον ημιτελικό είτε στον τελικό θα βρίσκαμε μπροστά μας αυτή την ομάδα.

Θεωρώ ότι πρέπει να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι. Να μην τους δώσουμε εύκολα γκολ στην κόντρα, που είναι το δυνατό τους σημείο και αν μπορέσουμε να κρατήσουμε το σκορ, όσο πιο χαμηλά γίνεται, όπως κάναμε στον προημιτελικό με την Σαμπαντέλ.

Αν παίξουμε με την ίδια πίστη και το ίδιο πάθος, νομίζω ότι θα έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε στον ημιτελικό. Από εκεί και πέρα, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς όλοι χωρίς τραυματισμούς, χωρίς προβλήματα με την πανδημία. Να φτάσουμε στους αγώνες όλη η ομάδα και να παίξουμε το παιχνίδι μας και να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας ακόμα μια φορά στην τελική φάση της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης."

Επανεκκίνηση σε Α1 Ανδρών και Γυναικών

Η ΚΟΕ αποφάσισε μετά από τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία της Α1 πόλο Ανδρών-Γυναικών να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα στους Άνδρες στις 27 Μαρτίου και στις Γυναίκες την 1η Απριλίου.

Στους Άνδρες δεν θα διεξαχθεί 2ος γύρος (λόγω έλλειψης χρόνου) και μετά από τον 1ο θα έχουμε πλέι οφ των 6 ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Άλλη μια επανεκκίνηση, η δεύτερη στη φετινή αγωνιστική περίοδο, επιχειρούν τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή (23/3) Τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα αντίστοιχα Σωματεία.

Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε, ο νέος σχεδιασμός στα δύο πρωταθλήματα, διαμορφώνεται ως εξής:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επαναρχίζει με την 7η αγωνιστική στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώνεται η Κανονική Περίοδος στις 17 Απριλίου, με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής.

Στα πλέι οφ συνεχίζουν οι 6 πρώτες ομάδες της Κατάταξης, χωρίς μεταφορά αποτελεσμάτων από την Κανονική Περίοδο.

Α' Φάση (19-23 Απριλίου): 3ος – 6ος, 4ος – 5ος, στις 2 Νίκες

Β' Φάση (5-11 Μαϊου): 1ος – Νικητής 4-5, 2ος – Νικητής 3-6, στις 2 Νίκες

Γ' Φάση (13-18 Μαϊου): Τελικός (θέσεις 1-2), στις 3 Νίκες και μικρός Τελικός (θέσεις 3-4), στις δύο Νίκες

Δεν υποβιβάζεται καμμιά ομάδα.

Σ' ότι αφορά το Κύπελλο, όταν ολοκληρθεί η Κανονική Περίοδος (17 Απριλίου), θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ημερομηνίες για την διεξαγωγή του.

Α' ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επαναρχίζει 1η Απριλίου με την 6η αγωνιστική. Ο Α' Γύρος τελειώνει στις 11 Απριλίου και ο Β' Γύρος διεξάγεται από 15 Απριλίου έως 16 Μαϊου.

Στα πλέι οφ, συνεχίζουν οι 4 πρώτες ομάδες της Κατάταξης στην Κανονική Περίοδο, όπως ίσχυε ως τώρα.

Α' Φάση (19-24 Μαίου): 1ος – 4ος, 2ος – 3ος, με μεταφορά αποτελεσμάτων από την Κανονική Περιόδο (3 Νίκες, ή 2 αν υπάρχουν μόνο Ισοπαλίες)

Β' Φάση (27 Μαίου – 4 Ιουνίου): Οι Νικητές στον Τελικό (θέσεις 1-2), στις 3 Νίκες οι Ηττημένοι στον μικρό Τελικό (θέσεις 3-4), στις 2 Νίκες.

Δεν υποβιβάζεται καμμιά ομάδα.

Για το Κύπελλο, ισχύει ότι και στην Α1 Ανδρών. Θα εκτιμηθεί ανάλογα, με τη λήξη της Κανονικής Περιόδου (16 Μαϊου).

Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής και των δύο Πρωταθλημάτων θα αναφέρονται στις σχετικές Ειδικές Προκηρύξεις τους, εντός των προσεχών ημερών».

 

Τελευταία Νέα