Κώστας Δήμου: «Η ζωή είναι σκληρή αλλά έχει τα ωραία της και τη ζούμε μια φορά» (pic)

Gazzetta team
Κώστας Δήμου: «Η ζωή είναι σκληρή αλλά έχει τα ωραία της και τη ζούμε μια φορά» (pic)

bet365

Ο Παραολυμπιονίκης Κώστας Δήμου συγκλονίζει όταν θυμάται την ημέρα που του άλλαξε τη ζωή.

Ο Κώστας Δήμου είχε και έχει μια μεγάλη αγάπη. Το πόλο. 'Επαιξε από μικρός, πέρασε από πολλές δυνατές ομάδες, έφτασε στην εθνική, και είχε όνειρα.

Ξαφνικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο του, και έπεσε στο νερό ενός αδρευτικού καναλιού. Δεν μπορούσε να σηκωθεί, να κουνηθεί. Ήταν πολίστας του Παναθηναϊκού εκείνη την εποχή.

Θα τον βρουν μετά από ώρες. Έμεινε ανάπηρος. Δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να συνεχίσει τον αθλητισμό. Δοκίμασε στην Άρση Βαρών σε πάγκο και έφτασε να είναι σήμερα Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής. Με τεράστια ρεκόρ.

Ο Κώστας Δήμου, ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά στο χώρο του πόλο, και γενικά του αθλητισμού, βρήκε την δύναμη ν' αλλάξει τη ζωή του. Έστειλε με το παράδειγμα ένα μήνυμα προς όλους να μην το βάζουν κάτω,

Σήμερα μας λέει «η ζωή είναι σκληρή αλλά είναι ωραία και δεν έχει άλλη». Δώδεκα χρόνια μετά από το ατύχημα γράφει για την ημέρα που του άλλαξε τη ζωή και δίνει μαθήματα ζωής.

«Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια περίμενα να με βρουν μέσα στο αδρευτικο κανάλι που είχα πέσει παγωμένος μέσα στα νερά αρκετά τραυματισμένος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με το μόνο πράγμα στο μυαλό μου ότι πρέπει να ζήσω όσο μπορώ μέχρι να με βρουν γιατί ήδη είχαν περάσει πολλές ώρες κ σίγουρα δεν θα άντεχα κ πολύ παραπάνω.

Το θαύμα μετά από μια παράκληση προς τον Θεό έγινε κ μετά από λιγη ώρα με βρήκε από το πουθενα λες κ τον έστειλε κάποιος ένας αγρότης της περιοχής κ τώρα είμαι εδώ κ ζω την ζωή μου όχι όπως την είχα φανταστεί πριν από το ατύχημα αλλά την ζω όπως μπορώ κ μαρεσει κ πάντα με χαμόγελο έστω κ αν απο πίσω κρύβονται πολλά που ξέρουν μόνο οι κοντινοί μου.

Αυτό που θέλω να πω είναι να μην σπαταλάτε ούτε μια ώρα από την ζωή σας κ να την ζείτε κάθε μέρα κάνοντας όνειρα κ βάζοντας στόχους μικρούς κ μεγάλους γιατί μέσα από αυτά ζούμε κ να μην τα παρατάτε ότι κ αν σας συμβαίνει γιατί η ζωή είναι σκληρή αλλά έχει κ τα ωραία της κ μια φορά την ζούμε.Το κεφάλι ψηλά με ένα χαμόγελο κ συνεχίζουμε για τις επόμενες δυσκολίες γιατί μπορούμε», έγραψε ο Κώστας Δήμου.

Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια περίμενα να με βρουν μέσα στο αδρευτικο κανάλι που είχα πέσει παγωμένος μέσα στα νερά αρκετά...

Δημοσιεύτηκε από Kostas Dimou στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021
 

Τελευταία Νέα