Καραγιάννη στο gazzetta.gr: «Η ψυχολογία είναι με το μέρος της Ελλάδας»

Αντώνης Πατσούρας
Καραγιάννη στο gazzetta.gr: «Η ψυχολογία είναι με το μέρος της Ελλάδας»

bet365

Η "ασημένια" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ευτυχία Καραγιάννη, μιλάει στο gazzetta.gr για τον κρίσιμο ημιτελικό της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών της Ελλάδος στην Τεργέστη και στο προ ολυμπιακό.

Λίγες ώρες πριν από τον κρίσιμο ημιτελικό (Σάββατο 19:00) της Ελλάδος με την Ολλανδία (ή Καζακστάν)για το προ ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης η Ευτυχία Καραγιάννη μίλησε στο gazzetta.gr για μια ομάδα που "υπηρέτησε" επί χρόνια και μαζί της κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Η ομάδα δείχνει ότι είναι έτοιμη. Έχει δουλέψει πολύ και έχει καλή ψυχολογία. Θεωρώ ότι στα νοκ άουτ παιχνίδια και ειδικά σε προ ολυμπιακά η ψυχολογία είναι το Νο1. Η Ελλάδα έχει την ψυχολογία υπέρ της. Αυτό βλέπω στα κορίτσια», είπε η πρώην διεθνής πολίστρια και νυν προπονήτρια.

Εν συνεχεία τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη και εξήγησε: «Αυτά τα νοκ άουτ παιχνίδια δεν επιδέχονται προβλέψεις. Πολλά παίζουν ρόλο. Το ξεκίνημα, η συγκέντρωση. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Για μένα μετάλλια και μεγάλες νίκες δίνουν οι άμυνες.

Τα κορίτσια δείχνουν πολύ καλά αμυντικά. Βλέπω γενικά ότι το θέλουν πολύ και είναι προετοιμασμένες. Μου άρεσαν πολύ με την Ουγγαρία. Είδαμε ότι βγήκε η Τσουκαλά στο 3ο, η οποία Τσουκαλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και κάλυψαν το κενό της. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ».

Η Ελλάδα απουσιάζει 12 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ευτυχία δίνει την ευχή της: «Δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο. Στέλνουμε τις ευχές μας στα κορίτσια για πρόκριση. Το έχουν ανάγκη και εκείνες αλλά και το άθλημα. Μην ξεχνάμε είναι ένα άθλημα που έχει δώσει τεράστιες επιτυχίες στη χώρα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Θέλει προσοχή το νοκ άουτ αλλά βλέπω θέληση, πειθαρχία και καλή ψυχολογία».

Η Ευτυχία Καραγιάννη είχε συμμετάσχει στο προ ολυμπιακό του 2000 (πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς η γυναικεία υδατοσφαίριση) αλλά η Ελλάδα δεν τα είχε καταφέρει στο Παλέρμο.

Η Καραγιάννη είναι περήφανη για όλα τα κορίτσια που απαρτίζουν την ομάδα αλλά σαφώς δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για την 16χρονη Φωτεινή Τριχά η οποία έπαιξε και σκόραρε με την Σλοβακία, αφού είναι "δικό" της παιδί και βγήκε μέσα από δουλειά στον Νηρέα Χαλανδρίου, πριν πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα - Σλοβακία 22-3 : Χαλάρωμα... και τώρα «τελικός» για το Τόκιο! (vid)

Λοράντος για ημιτελικό: «Παιχνίδι ειδικών συνθηκών, θα κρίνει μια 4ετία»

Τσουρή στο gazzetta.gr: «Απίθανη η Χρυσή, θα προκριθεί στο Τόκιο η Ελλάδα»

 

Τελευταία Νέα