Συνάντηση Διαθεσόπουλου-Μπικόφ και καταδίκη της κάθε μορφής βίας από την ΚΟΕ (pic)

Gazzetta team
Συνάντηση Διαθεσόπουλου-Μπικόφ και καταδίκη της κάθε μορφής βίας από την ΚΟΕ (pic)

bet365

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος συναντήθηκε με την πρώην πολίστρια Μάνια Μπικόφ η οποία καταγγέλει σεξουαλική παρενόχληση κατά το παρελθόν.

Με την πρώην διεθνή πολίστρια Μάνια Μπικόφ η οποία μετά από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν από γιατρό συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Η ΚΟΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία παίρνει θέση για δυο καταγγελίες που αφορούν αθλήτριες του υγρού στίβου και στην οποία σημειώνει πως είναι δίπλα στη Σοφία και στη κάθε Σοφία και καταδικάζει κάθε μορφή βίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Σχετικά με τις αναφορές των τελευταίων ημερών για αθλήτριες της υδατοσφαίρισης και της τεχνικής κολύμβησης, που υπέστησαν σεξουαλική βία όπως οι ίδιες κατήγγειλαν, στην διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, από την ΚΟΕ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η πρώην διεθνής υδατοσφαιρίστρια Μάνια Μπικόφ, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο και συζήτησαν σχετικά για το συμβάν που ανάγεται στην περίοδο (Σεπτέμβριος 1990-Δεκέμβριος 1994) κατά την οποία η νυν Διοίκηση ΔΕΝ ήταν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην Μάνια Μπικόφ, επισημαίνοντας ότι έχει την απόλυτη στήριξη του ιδίου και της Ομοσπονδίας.

Σε ότι αφορά την πρώην αθλήτρια της Τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου, η περίπτωση της αφορά περίοδο πριν 30 χρόνια, κατά την οποία το άθλημα ανήκε σε άλλη Αθλητική Ομοσπονδία (ΕΟΥΔΑΑΤΚ). Στην ΚΟΕ, η Τεχνική κολύμβηση, εντάχθηκε το 2010.

Η ΚΟΕ, δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι περιστατικά σεξουαλικής ή μη βίας στο χώρο του Αθλητισμού, πέραν του ότι καταδικάζονται, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος που πρεσβεύει τα ύψιστα και διαχρονικά ιδανικά του Ολυμπισμού, να παραμείνει μακριά από τέτοιες αποτρόπαιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΚΟΕ δηλώνει, πως βρίσκεται στο πλευρό της Σοφίας και κάθε Σοφίας του Ελληνικού Αθλητισμού που κρατά ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας, στα διεθνή φόρα, όσο και αν επιχειρείται να τον απαξιώνουν με μέθοδες και πρακτικές αντιδημοκρατικών συμπεριφορών.

Καλούμε και προτρέπουμε τους αθλητές και αθλήτριες, τα σωματεία, τους προπονητές, τους γονείς, όλους της οικογένειας των αθλημάτων μας, να αποκαλύπτουν εν τη γενέσει τους σχετικά αποτρόπαια και καταδικαστέα περιστατικά. Θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη από πλευράς της Ομοσπονδίας μας».

Η θέση της Μπικόφ για τη συνάντηση

Με ανάρτηση της στα social media η Μάνια Μπικόφ ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον κ. Διαθεσόπουλο και ευχαρίστησε την ΚΟΕ:

«Χθες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσοπουλος, σχετικά με την δημοσιοποιηση της ιστορίας μου και με κάλεσε στην ομοσπονδία όπου και ακολούθησε μια πολύωρη συζητηση, με τον ίδιο, τον ΓΓ και την εκτελεστική επιτροπή.

Δεν σας κρύβω ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έως τη συνάντηση μας κ έχοντας στο μυαλό μου την απαράδεκτη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω.

Φτάνοντας με τον Σπύρο και μετά την πρώτη επαφή, ο Πρόεδρος, πήρε τον λόγο και μου εξέφρασε αμέσως την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου και της Ομοσπονδίας, καταδικάζοντας απόλυτα το γεγονός.

Έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία είναι πλήρως δίπλα μου σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την έκταση που επιθυμώ να δώσω κ όσο μακριά κι αν θέλω να το προχωρήσω, ως επίσης παρέχοντας μου νομική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Εγώ από την πλευρά μου, έκανα σαφές ότι ο σκοπός της ανάρτησης μου ήταν κ παραμένει ο ίδιος.

Μέσα από την δική μου εμπειρία να δημοσιοποιηθεί μια πραγματικότητα, η οποία συμβαίνει και στον αθλητισμό όπως δυστυχώς και σε κάθε τομέα της κοινωνίας, να στηρίξω την γεναια απόφαση της Σοφίας Μπεκατωρου, να ενθάρρυνω όποιον και όποια έχει υποστεί βία οιαδήποτε μορφής να βρει το θάρρος να μιλήσει αλλά κυρίως να ξεκινήσουν επιτέλους δράσεις από την πολιτεία κ άλλους φορείς ώστε να μην βρεθει ποτέ ξανά άλλο άνθρωπσς σε παρομοια θέση, ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά.

Τα περιστατικά αυτά δεν πρεπει να στιγματισουν τον ίδιο τον αθλητισμό ούτε τα αθλήματα τα οποία υπηρετησαμε ή υπηρετούμε. Πρέπει όμως σίγουρα κάθε τέτοια ανομη ενέργεια να βγει στην επιφάνεια και να τιμωρηθεί κάθε υπευθυνος.
Θα ευχαριστήσω λοιπόν δημόσια το ΔΣ της ομοσπονδίας και θα το συγχαρω για την παραδειγματικη αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπεκατώρου: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση της ΕΙΟ και ξεκινά οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος

Χθες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσοπουλος, σχετικά με την δημοσιοποιηση της...

Δημοσιεύτηκε από Mania Bikof στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
 

Τελευταία Νέα