Βλάχος στο gazzetta.gr: «Άμυνα και διάθεση θα μας οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Αντώνης Πατσούρας
Βλάχος στο gazzetta.gr: «Άμυνα και διάθεση θα μας οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής πόλο ανδρών, Θόδωρος Βλάχος, μίλησε στο gazzetta.gr για την επιτυχία στο World League αλλά και για το προ ολυμπιακό που έρχεται τον Φεβρουάριο.

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας από την Ουγγαρία με το χρυσό μετάλλιο από την προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης του World League έχοντας πάρει και την πρόκριση στην τελική φάση.

Η Ελλάδα πέτυχε δυο σπουδαίες νίκες επί της Ισπανίας και του Μαυροβουνίου στο Ντέμπρετσεν και τον Ιούλιο θα είναι στην Τυφλίδα για το Super Final όταν παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου πόλο, όπως η Σερβία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Ισπανία έμειναν εκτός.

«Ευχαριστημένος από τα παιδιά»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θόδωρος Βλάχος, μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία στο Ντέμπρετσεν αλλά και για το προ ολυμπιακό που αρχίζει στις 14/2 στο Ρότερνταμ.

«Περίμενα να δω πως θα είναι η ομάδα στα επίσημα παιχνίδια μετά από 10 μήνες. Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία στον καιρό του covid-19 και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών.

Πετύχαμε δυο νίκες κόντρα σε σπουδαίες ομάδες όπως είναι η Ισπανία και το Μαυροβούνιο και δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο εν όψει του προ ολυμπιακού. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Αυτή η ομάδα έχει τεράστια παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να είναι στο Τόκιο», είπε ο έμπειρος προπονητής.

«Νίκες ψυχολογίας»

Μιλώντας στη συνέχεια για τα δυνατά σημεία της ομάδας είπε: «Μου αρέσει πολύ η όρεξη που δείχνουν τα παιδιά. Όρεξη και διάθεση. Είχαμε πειθαρχία στο παιχνίδι μας και ειδικά στην άμυνα. Η άμυνα δίνει νίκες και προκρίσεις.

Η άμυνα και η διάθεση εάν είναι η ίδια στο προ ολυμπιακό θα μας οδηγήσει στο Τόκιο. Πιστεύω οι νίκες και οι εμφανίσεις μας στην Ουγγαρία έδωσαν... φτερά στην ομάδα. Ήταν νίκες ψυχολογίας και είχαν την σημασία τους. Συζητήθηκαν οι εμφανίσεις μας. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να περιμένουμε με ομαδική δουλειά να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το βασικό είναι να έχουμε όλοι μας υγεία. Μένει ένας μήνας για το προ ολυμπιακό και θα δουλέψουμε για να βελτιώσουμε αυτά που δεν μας πήγαν καλά στην Ουγγαρία για να είμαστε έτοιμοι».

Η εθνική ομάδα επιστρέφει την Πέμπτη (14/1) στις προπονήσεις και από τη Δευτέρα (18/1) θα έχει νέο καμπ με την εθνική των ΗΠΑ στον Πειραιά.

 

Τελευταία Νέα