Φιτσανάκης: «Στους τελευταίους 9 μήνες ο Εθνικός έχει προπονηθεί τους 4!»

Gazzetta team
Φιτσανάκης: «Στους τελευταίους 9 μήνες ο Εθνικός έχει προπονηθεί τους 4!»

bet365

Ο προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών του Εθνικού Κώστας Φιτσανάκης μιλάει για τα προβλήματα που έχουν φέρει τα κλειστά κολυμβητήρια.

Ο Εθνικός Πειραιώς, μια ομάδα που έχει πανηγυρίσει εγχώριους αλλά και διεθνή τίτλο στην υδατοσφαίριση γυναικών, μέσα στη σεζόν θα εκπροσωπήσει εκ νέου την Ελλάδα στην Ευρωλίγκα αλλά όπως όλα δείχνουν θα συμμετάσχει χωρίς προετοιμασία.

Ενώ για τις ανδρικές ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης στο πόλο έχει ανάψει το ... πράσινο φως και έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 για τις γυναικείες (Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Εθνικός, ΝΟΛ) δεν ισχύει το ίδιο.

Τα κορίτσια συνεχίζουν να παραμένουν απροπόνητα και αγωνιούν για το μέλλον τους.

Φιτσανάκης: «Καταστροφικό το κενό»

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η δήλωση του προπονητή του "Αυτοκράτορα" Κώστα Φιτσανάκη:

«Οι επιπτώσεις είναι γενικά πολλές και σε πάρα πολλά επίπεδα . Αν θέλουμε να εστιάσουμε στις ευρωπαικές υποχρεώσεις τότε μπορούμε να πούμε ότι θα πάμε να αγωνιστούμε με σχεδόν μηδενική ετοιμότητα. Το αγωνιστικό μας επίπεδο δυστυχώς δεν μπορεί να είναι υψηλό.

Θυμίζω ότι του τελευταίους 9 μήνες η ομάδα μας έχει κάνει προπόνηση τους 4 και από αυτούς μόνο τους δύο σε υψηλή ένταση. Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη καθότι εκείνες οι ομάδες έχουν πολλές αθλήτριες στην εθνική ομάδα των γυναικών οπότε σίγουρα θα έχουν μία πολύ καλύτερη συντήρηση στο επίπεδό τους. Για μας όλο αυτό το κενό είναι καταστροφικό.

Θέλουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε στην πισίνα και τους ρυθμούς μας αλλά όπως και όλη η κοινωνία περιμένουμε τους επιστήμονες να δώσουν το πράσινο φώς. Αν μη τι άλλο αυτοί είναι ειδικοί και αυτούς πρέπει να ακούμε.

Αναμένουμε λοιπόν εναγωνίως την ημέρα που θα ξαναπέσουμε στην πισίνα».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα