ΣΕΑΥ: «Το πάγωμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα έχει αρνητικά αποτελέσματα»

Gazzetta team
ΣΕΑΥ: «Το πάγωμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα έχει αρνητικά αποτελέσματα»

bet365

Ο Σύνδεσμος Ελήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης πήρε θέση για το λουκέτο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΑΥ:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα αποτελεί πλέον δυσάρεστη πραγματικότητα με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να αυξάνεται συνεχώς.

Στα πλαίσια της προσπάθειας να ανασχεθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού covid-19, αποφασίστηκαν νέα μέτρα που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον πυρήνα του. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, από εχθές (Τρίτη 3/11) ισχύει η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων και το κλείσιμο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Τι συνεπάγεται αυτό;

Σε ένα πρώτο επίπεδο, όσον αφορά στους αθλητές, θα είναι καταστροφικό για αυτούς μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για δεύτερη φορά, να μείνουν εκτός αγωνιστικής
δράσης για αρκετό καιρό.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στους αθλητές που εκπροσωπούν την εθνική μας ομάδα, με μία ακόμη αποχή, είναι σίγουρο πως θα επηρεαστούν αρνητικά και ενόψει των προολυμπιακών τουρνουά το Γενάρη και Φλεβάρη του 2021.

Ακόμη, ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη και ο Υδραϊκός, έχουν στο άμεσο μέλλον ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, και μη έχοντας ανοιχτά κολυμβητήρια να προπονηθούν θα χάσουν δεδομένα έδαφος και δεν θα παλέψουν για τους στόχους τους επί ίσοις όροις με αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού που συνεχίζουν χωρίς πρόβλημα την προετοιμασία τους. Για αυτόν, και για πολλούς παραπάνω λόγους, θεωρούμε ζήτημα μείζονος σημασίας να παραμείνουν όλες οι πισίνες ανοιχτές και οι ομάδες να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στις προπονήσεις τους.

Πέραν, όμως, από τις αντρικές και γυναικείες ομάδες για τις οποίες έγινε λόγος, θεωρούμε εξίσου σημαντικό να επαναλειτουργήσουν σταδιακά και οι ακαδημίες των συλλόγων. Διότι, τα περισσότερα σωματεία θα αδυνατούν, μη έχοντας σταθερές πηγές εσόδων, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αθλητές και προπονητές, πολλοί εκ των οποίων βιοπορίζονται από το άθλημα μας και θα αντιμετωπίσουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Συν τοις άλλοις, δεν δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς φίλους του αθλήματος, αγόρια και κορίτσια, να αθληθούν, να εκτονωθούν και να επωφεληθούν από τις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού ενώ, αντίθετα, τις πρωινές ώρες παρακολουθούν μαθήματα κανονικά στις κλειστές αίθουσες των σχολείων.

Σε τελική ανάλυση, όποιος ασχολείται με την υδατοσφαίριση γνωρίζει ότι το πρωτάθλημα φέτος θεωρείται το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Η τεράστια προσπάθεια των αθλητών που καταβάλλεται καθημερινά, η μεγάλη κινητικότητα κατά την περίοδο των μεταγραφών, τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τις ομάδες και ο ερχομός πολλών ξένων παικτών στη χώρα μας είναι ενδεικτικά του υψηλού επιπέδου του φετινού πρωταθλήματος σε άντρες και γυναίκες. Πρωτάθλημα, όμως, που τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της διακοπής!

Ως Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης, προφανώς και αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν παραβλέπουμε τη ραγδαία επιδείνωση αυτής. Με τη διασφάλιση ,όμως, όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την τήρηση των πρωτοκόλλων αυτών, θεωρούμε δυνατή και επιθυμούμε τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Αντίθετα, το πάγωμα όλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού μόνο επιπλέον αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει!».

 

Τελευταία Νέα