Ευτυχία Καραγιάννη: Η επιτυχία του Νηρέα Χαλανδρίου έχει ονοματεπώνυμο

Ευτυχία Καραγιάννη: Η επιτυχία του Νηρέα Χαλανδρίου έχει ονοματεπώνυμο

bet365

Η προπονήτρια του Νηρέα Χαλανδρίου Ευτυχία Καραγιάννη μιλάει για την επιτυχημένη χρονιά της ομάδας της στο gazzetta.gr

Η καλύτερη χρονιά του Νηρέα Χαλανδρίου, έως την επόμενη, ήταν αυτή που τελείωσε το βράδυ του Σαββάτου στο "Ρέστειο" στο Παλαιό Φάληρο.

Η ομάδα πόλο γυναικών έπαιξε στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ λίγες ημέρες πριν είχε καταλάβει την καλύτερη θέση της ιστορίας της στην Α1, την 4η!

Ο Νηρέας Χαλανδρίου δεν κατάφερε όπως ήταν φυσικό να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό που πέτυχε νταμπλ φέτος στην Ελλάδα αλλά έγραψε ιστορία.

Η Ευτυχία Καραγιάννη, που ήταν μια από τις 13 παίκτριες που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια μαζί με τις συμπαίκτριες της Κατερίνα Οικονομοπούλου και Γεωργία Ελληνάκη, κάνουν σπουδαία δουλειά στον Νηρέα και "υπηρετούν" με επιτυχία το όραμα του προέδρου του συλλόγου Δημήτρη Γιακουμάτου.

Η επιτυχία της Ευτυχίας

Η Ευτυχία Καραγιάννη ξεκίνησε από... σπόντα το πόλο και έφτασε ν' ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ξεκίνησε ως κολυμβήτρια στον Ολυμπιακό από τα 5 της χρόνια αλλά ένας μικροτραυματισμός της άλλαξε τη ζωή.

Ασχολήθηκε με το πόλο και "υπηρέτησε" για χρόνια σε δύσκολες εποχές τον Ολυμπιακού.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 μαζί με την αδελφή της Ζήνα και άλλες παίκτριες, ανέβασαν με προπονητή τον Γιώργο Κατσούλη, τον Ολυμπιακό από τη Β' στην Α' εθνική και πανηγύρισαν δυο πρωταθλήματα Ελλάδος, το 1995 και το 1998.

Η ιστορία του τμήματος ξεκίνησε ουσιαστικά την δεκαετία του '90 και σ' αυτή που διανύουμε το τμήμα "γιγαντώθηκε" και κατέκτησε και 3 τίτλους στην Ευρώπη.

«Άλλες εποχές τότε. Ωραίες αλλά δύσκολες», μας λέει αρχικά η Ευτυχία Καραγιάννη και συνεχίζει: «Τα θυμάμαι όλα αυτά με νοσταλγία. Τώρα όμως δεν είμαι παίκτρια αλλά προπονήτρια και προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να βοηθήσουμε το ελληνικό πόλο».

Η χρονιά για τον Νηρέα Χαλανδρίου ήταν σπουδαία: «Ναι έτσι είναι. Παίξαμε τελικό στο Κύπελλο και πήραμε την 4η θέση στο πρωτάθλημα. Το πλάνο μας αποδίδει καρπούς. Το βλέπουμε εδώ και χρόνια αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ο Νηρέας επενδύει στην Ακαδημία του και έχουμε πολύ ταλαντούχα κορίτσια τα οποία χρόνο με τον χρόνο γίνονται καλύτερα. Έχουμε αθλήτριες στις εθνικές ομάδες στα ηλικιακά αλλά και στην γυναικών».

Ο τελικός με τον Ολυμπιακό ήταν: «Ξέραμε από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί. Έχει πολύ σπουδαίες αθλήτριες και πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη για πολλά χρόνια. Για εμάς η χρονιά είναι επιτυχημένη αλλά η δουλειά μας είναι να ανεβαίνουμε συνεχώς επίπεδο».

Ο Νηρέας πρωταθλητής Ελλάδος: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νηρέας κερδίζει κάθε χρόνο μετάλλια στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Πριν από λίγες ημέρες στεφτήκαμε πρωταθλτριες Ελλάδος στις Νέες Γυναίκες. Είναι ένα πρωτάθλημα με μεγάλη βαρύτητα και για να φτάσουμε εκεί αποκλείσαμε δυο παραδοσιακές δυνάμεις την Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε πολύ σ' αυτά τα κορίτσια και έχουν λαμπρό μέλλον».

Για την εθνική γυναικών: «Όλοι όσοι αγαπάμε το ελληνικό πόλο θέλουμε η εθνική γυναικών να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα έχει ταλέντο και ελπίζω να επιστρέψει στο Τόκιο. Μετά θα έρθει και η διάκριση».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα