Βλάχος - Μουρίκης - Δελακάς: Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Ολυμπιακού

Βλάχος - Μουρίκης - Δελακάς: Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Ολυμπιακού

bet365

Ο Θόδωρος Βλάχος, ο Βαγγέλης Δελακάς και ο Κώστας Μουρίκης είναι οι τρεις άνθρωποι που συμμετείχαν στο θρυλικό σερί των 8 πρωταθλημάτων.

Στη δεκαετία που διανύουμε έχουν περάσει δεκάδες παίκτες από την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Άλλοι ξένοι, άλλοι Έλληνες, άλλοι κάθισαν πολλά χρόνια και άλλοι άλλαξαν πιο γρήγορα ομάδα.

Από το 2012 έως το 2020 ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει εντός των συνόρων 8 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ ενώ στο διεθνή χώρο έχει να επιδείξει το Τσάμπιονς Λιγκ του 2018.

Η τριάδα

Τα 8 σερί πρωταθλήματα είναι ρεκόρ για την ιστορία της Α1 κατηγορίας αλλά και για την ιστορία του Ολυμπιακού. Σ' όλη αυτή τη διαδρομή υπάρχουν τρεις άνθρωποι που δεν έχασαν ούτε στιγμή, ούτε τίτλο.

Ο πρώτος είναι ο Θόδωρος Βλάχος. Είναι ο προπονητής της ομάδας. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 και έχει ήδη 9 σεζόν στον Ολυμπιακό έχοντας χάσει μονάχα το πρωτάθλημα του 2012.

Είναι ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και της Α1 αλλά και ο μοναδικός που έχει να επιδείξει ένα τόσο μεγάλο σερί.

Ο δεύτερος είναι ο Βαγγέλης Δελακάς. Έπαιξε για πολλά χρόνια ως αμυντικός στην ομάδα του Πειραιά και κρέμασε το σκουφάκι του το 2018 μετά από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έκτοτε είναι συνεργάτης του Θόδωρου Βλάχου και εκτός από τα 6 σερί πρωταθλήματα που πήρε ως παίκτης έχει και άλλα 2 ως βοηθός προπονητή.

Ο τρίτος είναι ο Κώστας Μουρίκης. Ήρθε στον Ολυμπιακό από το μεγάλο σχολείου του Πανιωνίου, έχοντας συμμετοχές σε τελικούς Ευρώπης, πρωταθλήματος και Κυπέλλου αλλά στον Πειραιά κατέκτησε όλους τους τίτλους της καριέρας του.

Από το καλοκαίρι του 2019 είναι και αρχηγός της ομάδας και είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει τα 8 σερί πρωταθλήματα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού κάτι που τον κάνει και μοναδικό στην ιστορία της Α1 που το έχει πετύχει.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα