Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη: Με νίκη «αγκαλιάζουν» το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη: Με νίκη «αγκαλιάζουν» το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες

bet365

To Σάββατο (18:00, ERT Sports) στον Πειραιά ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Βουλιαγμένη και με νίκη θέλει έναν ακόμη βαθμό στα τρία επόμενα παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Μετά από διακοπή τριών και πλέον μηνών λόγω της καραντίνας του covid-19 το πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών αρχίζει και πάλι το Σάββατο (27/6) με την διεξαγωγή τριών από τους πέντε αγώνες της 18ης ημέρας.

Το πρωτάθλημα είχε διακοπεί στην 17η ημέρα του (11/3) και θα ξεκινήσει με ντέρμπι το οποίο και θα κρίνει τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Βουλιαγμένη στις 18:00 (ERT Sports) στο κολυμβητήριο του Πειραιά και με νίκη φτάνει στο +8 και θέλει έναν βαθμό στα τρία παιχνίδια που απομένουν με Εθνικό, Πανιώνιο και Γλυφάδα (8/7) για να κατακτήσει το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου θα έχει στη σύνθεση της τους δυο από τους τέσσερις ξένους που είχε στο ρόστερ της, τον Μάρο Γιόκοβιτς και τον Στέφαν Μίτροβιτς και είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει και μαθηματικά την κούπα.

Το παιχνίδι αυτό μπορεί να είναι και το τελευταίο του αρχηγού της Βουλιαγμένης Χρήστου Αφρουδάκη κόντρα στον Ολυμπιακό και από τα τελευταία στην καριέρα του αφού σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Την οριστική του απόφαση θα την πάρει μετά από το τέλος των αγώνων.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με την 22η ημέρα (8.7) και δεν θ' ακολουθήσουν πλέι οφ. Σήμερα στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός είναι 1ος με 52β, τον ακολουθεί η Βουλιαγμένη με 47β ενώ "μάχη" θα γίνει για την 3η και 4η θέση αφού ο Υδραϊκός έχει 41β και ο Απόλλων Σμύρνης έχει 40.

Με απόφαση του ΔΣ της ΚΟΕ καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί και το νέο πρωτάθλημα θα έχει 14 ομάδες αφού θα ανέβουν και 2 από την Α2 με τον ΓΣ Περιστερίου και την ΑΕΚ να είναι τα φαβορί.

Στα τέσσερα παιχνίδια της Α1 της περιόδου 2019-20 δεν θ' αγωνιστεί ο ΝΟ Χανίων ενώ η Χίος θα έχει ως έδρα την Αθήνα και ο ΠΑΟΚ θα "κατέβει" με ομάδα Νέων και θα έχει ως έδρα και αυτός την Αθήνα.

Στις ομάδες έχουμε και μια αλλαγή όσο αφορά τους προπονητές. Στο Παλαιό Φάληρο ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Τεό Λοράντο και τη θέση του στα τέσσερα παιχνίδια θα πάρει ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος ενώ για τη νέα σεζόν έχει ανακοινωθεί ο Δημήτρης Κραβαρίτης.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου:

15:00 Ρέστειο: Παλαιό Φάληρο-Υδραϊκός

18:00 Πειραιάς: Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη

20:00 Γουδή, Παναθηναϊκός-Γλυφάδα

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: «Σπάει» το δικό του ρεκόρ σερί κατακτήσεων στην Α1 Ανδρών του πόλο

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα