Αλλαγή πλεύσης από την ΚΟΕ ζητά έως τις 25/6 δηλώσεις συμμετοχής στα πλέι οφ

Αλλαγή πλεύσης από την ΚΟΕ ζητά έως τις 25/6 δηλώσεις συμμετοχής στα πλέι οφ

bet365

Η 8η Ιουλίου έγινε 25 Ιουνίου για την ΚΟΕ η οποία ζητά από τα 8 σωματεία της Α1 να στείλουν εάν θέλουν να παίξουν στα πλέι οφ.

Ενώ πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της ΚΟΕ τόνιζε ότι η απόφαση για τα πλέι οφ στην Α1 Ανδρών του πόλο θα παρθεί μετά από τις 8/7 όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος η ομοσπονδία άλλαξε ξαφνικά γραμμή πλεύσης.

Με επίσημη ανακοίνωση της και μετά από πιέσεις από τα σωματεία που θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους αποφάσισε να δώσει διορία στις 8 πρώτες ομάδες της Α1 έως τις 25/6 προκειμένου να απαντήσουν εάν θέλουν ή όχι πλέι οφ.

Φυσικά κανείς δεν ξέρει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στη συνέχεια. Εάν δηλαδή οι 4 από τις 8 ομάδες δηλώσουν πως θέλουν πλέι οφ θα γίνουν; Εάν δηλώσει ο 7ος στη βαθμολογία και όχι ο 6ος θα πάρει την θέση του στα πλέι οφ;

Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 27/6 με μοναδική ομάδα που δεν κατεβαίνει να είναι τα Χανιά και τον ΠΑΟΚ με τη Χίο να παίζουν τα παιχνίδια στην Αθήνα (εκτός από το Χίος-Παναθηναϊκός) και η απόφαση για τα πλέι οφ θα βγει στην καλύτερη την παραμονή της ενάρξεως.

Στην ανακοίνωση υπάρχει η είδηση ότι τα πλέι οφ θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου δηλαδή εάν βρεθούν 6 ομάδες θα παίξουν όλα τα παιχνίδια στην α' και β΄ φάση σε 7 ημέρες.

Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε πρωταθλητή μετά από την κανονική περίοδο και οι ομάδες που θα έχουν τεράστιες μειώσεις στα μπάτζετ τους τη νέα χρονιά ν' ασχοληθούν με τον σχεδιασμό.

Ήδη στην Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Γαλλία οι ομάδες έχουν κλείσει σχεδόν τα ρόστερ τους για τη σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ: «Επιστολή στις οκτώ (8) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, για τα πλέι οφ (μετέχουν οι 6 πρώτες ομάδες), απέστειλε σήμερα (19/6) η ΚΟΕ.

Στην επιστολή, ζητείται τα σωματεία να απαντήσουν έως τις 25 Ιουνίου, αν προτίθενται να μετάσχουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, τα οποία αν διεξαχθούν, θα γίνουν στο διάστημα 10 έως 16 Ιουλίου.

Η επιστολή αφορά τα σωματεία: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΥΔΡΑΪΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα