2012: Το τελευταίο πρωτάθλημα της Βουλιαγμένης (pics)

2012: Το τελευταίο πρωτάθλημα της Βουλιαγμένης (pics)

bet365

Σαν σήμερα (3/6) το 2012 η Βουλιαγμένη επικρατεί με 11-10 του Ολυμπιακού στον 5ο τελικό της Α1 και κατακτά το πρωτάθλημα υδατοφαίρισης ανδρών.

Οχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (3/6) από την ημέρα που κάποια άλλη ομάδα, εκτός από τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Η ομάδα αυτή είναι η Βουλιαγμένη η οποία την 3η Ιουνίου 2012 ολοκληρώνει με μαγικό τρόπο μια σπουδαία χρονιά. Μετά από το Κύπελλο Ελλάδος στο Αργοστόλι κατακτά και το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Στον 5ο και τελευταίο τελικό που διεξήχθη στο κατάμεστο κολυμβητήριο στο Λαιμό επικρατεί με 11-10 στα πέναλτι του Ολυμπιακού ο οποίος προέρχονταν από 5 σερί κατακτήσεις αλλά είχε φτάσει λόγω χρεών μια ανάσα από το πρωτοδικείο.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα είναι 7-7 ενώ το σκορ δεν αλλάζει μετά από την παράταση. Τη λύση δίνουν τα πέναλτι. Εκεί η Βουλιαγμένη κατακτά δίκαια το τρόπαιο.

Στην κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί με 7-6 με τον Δημήτρη Μάζη αλλά ο 'Αγγελος Βλαχόπουλος θα ισοφαρίσει σε 7-7! Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι το οποίο εκτελεί ο Μάζης αλλά στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Απομένουν 8'' και η ομάδα του Πειραιά χάνει μοναδική ευκαιρία να πάρει τον τίτλο στην κανονική περίοδο.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Κώστας Τσαλκάνης θα αποκρούσει το σουτ του Βαγγέλη Δελακά (9-8), ο Νίκος Δεληγιάννης το χτύπημα του Άγγελου Βλαχόπουλου , ο Κώστας Μουρίκης θα "γράψει" το 9-10, ο Δημήτρης Τίγκας θα ισοφαρίσει σε 10-10 και ο Κώστας Τσαλκάνης θα αποκρούσει το πέναλτι του Γιάννη Κατρουτζανάκη!

Ο Αλέξανδρος Γούνας είναι ψύχραιμος στο τελευταίο πέναλτι και θα δώσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του!

Η Βουλιαγμένη θα φτάσει τα 4 πρωταθλήματα στους άνδρες (1991, 1997, 1998) και ο Ολυμπιακός θα χάσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από το 2006 όπου και είχε ηττηθεί πάλι σε σειρά 5 τελικών από τον Εθνικό.

Προπονητής των πρωταθλητών είναι ο Τεό Λοράντος ο οποίος μετά από παίκτης κατακτά και ως τεχνικός την κούπα με τη Βουλιαγμένη. Στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011 είχε αντιακαταστήσει τον Βαγγέλη Πάτερο ο Θόδωρος Βλάχος ο οποίος είναι ακόμη και σήμερα στον πάγκο έχοντας κερδίσει 7 σερί πρωταθλήματα.

Όσο αφορά τους παίκτες, στη Βουλιαγμένη παραμένει και σήμερα ως αρχηγός ο Χρήστος Αφρουδάκης ενώ οι Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Μυλωνάκης και Αλέξανδρος Γούνας πήραν μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τους δυο τελευταίους να είναι ακόμη και σήμερα στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Τεό Λοράντος είναι προπονηγής στην εθνική ομάδα γυναικών και έχει κατακτήσει τα πάντα με την εθνική νέων ανδρών, ο Δημήτρης Μάζης είναι προπονητής στον ΑΝΟΓ, ο Γιάννης Κατρουτζανάκης στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Βαγγέλης Δελακάς βοηθός του Θόδωρου Βλάχου στον Ολυμπιακό, ο Χρβόγιε Κόλιανιν από παίκτης του Ολυμπιακού είναι προπονητής του ΝΟΒ, ο Νίκος Δεληγιάννης συνεργάτης του Χάρη Παυλίδη στην ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού και ο Αρτίν Ελμισιάν είναι μάνατζερ στον ΝΟΒ.

Από τους παίκτες που παρέταξε η Βουλιαγμένη στον τελικό του 2012 στην ομάδα παίζει μόνο ο Χρήστος Αφρουδάκης. Από τον Ολυμπιακό του 2012 στη σύνθεση της σεζόν 2019-20 ως παίκτες παραμένουν ο Κώστας Μουρίκης και ο Γιώργος Δερβίσης.

Τα στοιχεία του αγώνα:

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 11-10

Τα οχτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1 (0-0 παρ, 4-3 πέναλτι)

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Βελώνιας, Κουρλιάφτης, Ελμισιάν 1, Κουλιεράκης, Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος 1, Κατσαούνης, Γούνας 2, Τίγκας 1, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Βλαχόπουλος 1, Λουϊζίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Φλώρος Χρ., Δελακάς 3, Μάζης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Φουντούλης Ι. 1, Δερβίσης, Μπλάνης, Κόλιανιν 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Κατρουτζανάκης, Σχίζας, Φλώρος, Καλογεράκος, Πρέκας.

 

Τελευταία Νέα