Προς κατάργηση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα πόλο Α1 Ανδρών της περιόδου 2020-21

Αντώνης Πατσούρας
Προς κατάργηση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα πόλο Α1 Ανδρών της περιόδου 2020-21

bet365

Με την αύξηση των αγωνιστικών της κανονικής περιόδου από 22 σε 26 δύσκολα θα δούμε πλέι οφ την επόμενη σεζόν στην Α1 Ανδρών.

Μέσα στην λαίλαπα του κορονοϊού η ΚΟΕ αποφάσισε ορθώς να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α1 Ανδρών του πόλο στην Α2 αυτή τη σεζόν και ν' ανέβουν δυο από την Α2 στην Α1.

Αυτό σημαίνει ότι η Α1 την περίοδο 2020-21 θα έχει 14 ομάδες. Στο καλεντάρι της νέας χρονιάς υπάρχει και το προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ αλλά και αγώνες του World League κάτι που θα επιβαρύνει το πρόγραμμα.

Για να ελαφρύνει το πρόγραμμα αλλά να μην "στραγγαλίσει" οικονομικά τις ομάδες με επιπλέον ταξίδια η ΚΟΕ εξετάζει τη νέα περίοδο να μην διεξαχθούν πλέι οφ. Να πέσουν χωρίς πλέι άουτ 4 ομάδες και να αναδειχθεί χωρίς πλέι οφ ο πρωταθλητής.

Ως και φέτος με 12 ομάδες στην Α1 κάθε σύλλογος έδινε στην κανονική περίοδο 22 αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Τη νέα χρονιά με 14 ομάδες οι αγώνες θα είναι 26 για όλες τις ομάδες.

Εάν διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ οι αγώνες θα ξεπεράσουν τους 30 για κάθε ομάδα και για κάποιες ίσως και τους 35! Με το ισχύον σύστημα για να αναδειχθεί πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια έπρεπε να δώσει στο σύνολο στην καλύτερη 27 αγώνες σε πλέι οφ και κανονική περίοδο και στη χειρότερη 30.

Σε περίπτωση που υπάρξουν πλέι οφ τη νέα χρονιά για να βγει ο πρωταθλητής θα πρέπει στην καλύτερη να δώσει 31 αγώνες και στη χειρότερη 34 (με το σύστημα 2 νίκες στα ημιτελικά και 3 στα τελικά).

Τα κουκιά δεν ... βγαίνουν σε μια Ολυμπιακή χρονιά ενώ ειδικά για τα πλέι άουτ που συμμετέχουν συνήθως ομάδες από την επαρχία το κόστος θα είναι τεράστιο από τα ταξίδια.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ NEWS FEED