Συνεδριάζει την Δευτέρα η LEN για ν' αποφασίσει για τη σεζόν 2019-20

Αντώνης Πατσούρας
Συνεδριάζει την Δευτέρα η LEN για ν' αποφασίσει για τη σεζόν 2019-20

bet365

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Πρέπει να στηριχτούν τα σωματεία».

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΔΣ της LEN (ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου) για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ευρώπη και να προχωρήσει σε κάποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όσο αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 11-25/5 και αναβλήθηκε η LEN θέλει να μην ακυρωθεί.

Μελετά την λύση να μεταφερθεί σε ημερομηνίες έως το τέλος του 2020 ή στο 2021. Όλα θα εξαρτηθούν και από τις προθέσεις των διορανωτών (Ούγγρων). Στον στίβο το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό του 2020 που ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο στο Παρίσι ακυρώθηκε αφού οι Γάλλοι δεν επθυμούσαν την μεταφορά του.

Στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας όπου από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της LEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος θα συζητηθούν και τα σενάρια για την ολοκλήρωση ή όχι των διασσυλογικών διοργανώσεων στην υδατοσφαίριση.

Πρόθεση της LEN είναι εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες να ολοκληρωθούν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση το Τσάμπιονς Λιγκ και η Ευρωλίγκα. Εξετάζονται διάφορα σενάρια όπως η κατάργηση του Λεν Τρόφι στις γυναίκες αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει τρεις συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης με τον Ολυμπιακό (άνδρες-γυναίκες) και τη Βουλιαγμένη (γυναίκες).

Στην ... εξίσωση θα μπει και η FINA (παγκόσμια ομοσπονδία) η οποία πρέπει ν αποφασίσει πότε θα προγραμματίσει τα προ ολυμπιακά σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στην υδατοσφαίριση. Πολύ πιθανό είναι να διεξαχθούν εντός του 2020.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος μιλώντας στο gazzetta.gr για τις προθέσεις της LEN ξεκαθάρισε: «Πρόθεση μας είναι εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες να τελειώσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κολύμβησης δεν υπάρχει σκέψη για ακύρωση με τις σημερινές συνθήκες. Εξετάζουμε την μετάθεση του και περιμένουμε και τους Ούγγρους».

Όσο αφορά την επόμενη ημέρα σημείωσε: «Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη θα είναι η επόμενη ημέρα όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή όλων μας. Προέχει η υγεία μας. Περιμένουμε τις αποφάσεις από την πολιτεία για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρέπει να στηριχτούν τα σωματεία. Να υπάρχει αύριο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τα σωματεία πρέπει να αρχίσουν, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να λειτοργούν και πάλι για να έχουν κάποια έσοδα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι εξαιρερικά δύσκολα τα πράγματα την επόμενη χρονιά».

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος αξίζει να σημειώσουμε πως στην τηλεδιάσκεψη των ομοσπονδιών με τον Λευτέρη Αυγενάκη ζήτησε και πήρε δωρεάν για ένα διάστημα το ΟΑΚΑ για να διεξαχθούν αγώνες της κολύμβησης και της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

 

Τελευταία Νέα