Χρήστος Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Αγαπώ την Ιταλία, εύχομαι γρήγορα να τελειώσει το μαρτύριο»

Χρήστος Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Αγαπώ την Ιταλία, εύχομαι γρήγορα να τελειώσει το μαρτύριο»

bet365

Ο Χρήστος Αφρουδάκης που έπαιξε στην ιταλική Ποζίλιπο για 2 χρόνια μιλάει στο gazzetta.gr για το δράμα της και μεταφέρει συνομιλίες με Ιταλούς συμπαίκτες του.

Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, ο Χρήστος Αφρουδάκης άφησε την Ελλάδα και τη Βουλιαγμένη για να πάρει μεταγραφή στην Ιταλία και στην Ποζίλιπο που εδρεύει στην Νάπολη.

Ο Χρήστος έπαιξε στην Ιταλία για 2 χρόνια και με την Ποζίλιπο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2005. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδος της Ελλάδος, λόγω της παρουσίας του στην γειτονική χώρα και των πολλών επαφών που έχει έως σήμερα, δεν κρύβει ότι αγαπά την Ιταλία.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον αρχηγό της Βουλιαγμένης που μένει στο σπίτι του για να προφυλαχθεί από τον κορονοϊό (covid-19) και μας μίλησε για την κατάσταση στην Ιταλία, που την μαθαίνει και μέσω των παλιών του συμπαικτών, και εύχεται να τελειώσουν όλα γρήγορα.

«Αγαπώ την Ιταλία. Έζησα δυο υπέροχα χρόνια εκεί και δεν τα ξεχνάω. Γνώρισα τους ανθρωπους της και όλη την χώρα. Όλο αυτό που διαβάζω και μαθαίνω με θλίβει. Εύχομαι σύντομα να σταματήσει. Είναι ωραίος λαός οι Ιταλοί. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο στο Νότο, όπου έζησα, αλλά στο Βορρά και στη Λομβαρδία.

Μόλις χθες έκανα γυμναστική μέσω ενός προγράμματος με παλιούς μου συμπαίκτες που ζουν στην Νάπολη. Ένας από αυτούς το βράδυ μας ανακοίνωσε ότι η σύντροφος του είναι έγκυος και περιμένει το δεύτερο παιδί τους.

Μίλησα μ' όλα τα παιδιά. Είναι σοκαρισμένα. Στο Νότο υπάρχει σχετική ηρεμία αλλά δεν μπορεί να είναι ήσυχοι μ' αυτά που συμβαίνουν στο Βορρά.

Φυσικά και στο Νότο λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις και είναι κάπως όπως είμαστε εμείς σήμερα εδώ στην Ελλάδα.

Έχω ταξιδέψει πολλές φορές για αγώνες εκεί στο Βορρά. Έπαιζαν πολλές ομάδες από εκεί στο πρωτάθλημα. Η Σαβόνα, η Μπρέσια, η Κρεμόνα, η Προ Ρέκο, η Κιάβαρι. Οι έδρες τους άλλες κοντά και άλλες μακριά από την Λομβαρδία.

Επειδή είδα και εκεί πως ζουν μου κάνει μεγάλη εντύπωση που έχουν τόσους νεκρούς. Στο Βορρά υπάρχει άλλη νοοτροπία. Υπάρχει οργάνωση και πειθαρχία. Τα εστιατόρια έκλειναν στις 9 και στις 10 το βράδυ.

Στο Νότο όλα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχει πειθαρχία και τέτοια οργάνωση. Απορώ πως μια τόσο οργανωμένη περιοχή έχει τόσα πολλά θύματα.

Τι να πω είναι τραγικό. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μια πανδημία, που έχει χτυπήσει ιδιαίτερα την Ευρώπη. Εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να ακούμε τις οδηγίες και να μένουμε σπίτι. Εκνευρίζομαι μ' αυτούς που δεν ακούν.

Όλοι έχουμε πάθει ή θα πάθουμε οικονομική ζημιά αλλά τίποτα δεν μετράει όσο η υγεία μας και η ζωή μας. Το χρήμα είναι χαρτί. Η ζωή είναι πολύτιμη.

Μιλάω και μ' άλλες χώρες και βλέπω ότι παντού είναι τα ίδια. Σήμερα μίλησα με τον Στρίτοφ στην Κροατία και μου έλεγε έχουν μεγάλες ζημιές στη χώρα λόγω του σεισμού.

Στη Σερβία μαθαίνω από παλιούς συμπαίκτες μου είναι πιο αυστηρά τα πράγματα για τους ηλικιωμένους. Τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν μόνο κάποιες ώρες το πρωί. Στο Μαυροβούνιο έχουν και εκεί πάρει αυστηρά μέτρα.

Μακάρι στην Ιταλία ν΄αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι.

Εύχομαι μετά απ' όλα αυτά όλες οι χώρες να βρουν την δύναμη να παλέψουν. Κάθε δυσκολία στη ζωή σε μαθαίνει. Σε κάνει να αναθεωρείς κάποια πράγματα. Τώρα είναι δύσκολο να το λέμε αλλά μετά απ' όλα πρέπει να βρούμε το θετικό πρόσημο και να συνεχίσουμε», μας είπε ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης.

 

Τελευταία Νέα