Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού το παγκόσμιο προ ολυμπιακό στο πόλο

Gazzetta team
Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού το παγκόσμιο προ ολυμπιακό στο πόλο

bet365

Η FINA ανακοίνωσε αναβολές στους αγώνες που αφορούν τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με την βούλα της FINA αναβλήθηκε το προ Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου.

Η ομάδα εργασίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά από τον χαρακτηρισμό του κορονοϊού σε πανδημία προχώρησε σε αλλαγές στο καλεντάρι χωρίς βέβαια να υπάρχει κάτι οριστικό!

Έτσι ανακοίνωσε ότι το προ ολυμπιακό υδατοσφαίρισης ανδρών θα διεξαχθεί στο διάστημα 31/5-7/6 σε πόλη που θ' ανακοινωθεί αργότερα. Νέα εκτίμηση της κατάστασης θα γίνει στις 30/4.

Το αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών όπως είχε ανακοινωθεί θα μεταφερθεί στις 17-24/5 και η κατάσταση θα επανεξεταστεί στις 20 Απριλίου.

Στα δυο τουρνουά θα συμμετάσχουν οι εθνικές ομάδες ανδρών-γυναικών της Ελλάδος οι οποίες θα διεκδικήσουν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα πράγματα όσο αφορά τις ημερομηνίες είναι πιο δύσκολα για τους άνδρες αφού στις ημέρες που ανακοίνωσε η FINA για το προ ολυμπιακό είναι να διεξαχθεί και η τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Final-8 αρχίζει στις 5/6 με τη συμμετοχή και του Ολυμπιακού και είναι σίγουρα ότι θα υπάρξουν και εκεί αλλαγές.

Πάντως επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν εξετάζουν όχι μόνο για την υδατοσφαίριση αλλά και γι' όλα τα αθλήματα να μην διεξαχθούν προ ολυμπιακά αλλά να έχουμε προκρίσεις με βάσει την κατάταξη στο τελευταίο χρονικά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Επιπλέον η FINA έχει προγραμματίσει το προ ολυμπιακό καλλιτεχνικής κολύμβησης (30/4-3/5) και το Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων (21-26.4.,Τόκιο) και για την τύχη τους θ' αποφασίσει μαζί με την ΔΟΕ.

Τέλος, οι αγώνες των World League Ανδρών και Γυναικών στο πόλο, θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

 

Τελευταία Νέα