Ο κοροναϊός «χτύπησε» το προ ολυμπιακό της υδατοσφαίρισης

Gazzetta team
Ο κοροναϊός «χτύπησε» το προ ολυμπιακό της υδατοσφαίρισης

bet365

Το προ ολυμπιακό γυναικών δεν θα διεξαχθεί στην Τεργέστη της Ιταλίας (8-15/3). Τα σενάρια και η εμπλοκή της Πάτρας.

Ο κοροναϊός «χτύπησε» και την υδατοσφαίριση. Πρώτο "θύμα" είναι το προ ολυμπιακό γυναικών που ήταν προγραμματισμένο στην Τεργέστη στο διάστημα 8-15/3 με τη συμμετοχή και της Ελλάδος.

Όπως είναι φυσικό το προ ολυμπιακό δεν θα διεξαχθεί στην Ιταλία στις αρχικές ημερομηνίες και η FINA εξετάζει ήδη πολλά σενάρια για την τύχη του και τις επόμενες ημέρες θα πάρει οριστική απόφαση.

Η ΚΟΕ και ο πρόεδρος της Δημήτρης Διαθεσόπουλος παρακολουθεί την κατάσταση και υπάρχει έτοιμη πρόταση για να διεξαχθεί στην Πάτρα σ' άλλες ημερομηνίες.

Αυτή την ώρα στη FINA σκέφτονται να μεταθέσουν για τον Μάϊο την διοργάνωση και ακόμη ακόμη να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ μαζί με τους άνδρες στο διάστημα 22-29/3.

Η ομοσπονδία της Ιταλίας έχει την εντολή να "φιλοξενήσει" τη διοργάνωση και ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της. Εάν αποφασίσει να την ... δώσει εκτός από την Ελλάδα, υπάρχει ενδιαφέρον από την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Μια έσχατη λύση είναι να μην διεξαχθεί καθόλου το προ ολυμπιακό, εάν συνεχιστεί με γοργό ρυθμό η εξάπλωση του ιού, και να προκριθούν οι ομάδες βάσει της κατάταξης τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Φυσικά αυτό δεν συμφέρει την Ελλάδα αφού τερμάτισε πιο κάτω από την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ουγγαρία ο δήμαρχος του Έγκερ κλείνει την πισίνα και είναι στον αέρα το Έγκερ-Χόνβεντ (άνδρες) αφού η Έγκερ του Άγγελου Βλαχόπουλου ταξίδεψε πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία!

 

Τελευταία Νέα