Γιουγκ - Ολυμπιακός: To απόρθητο κάστρο του «Game of Thrones»

Αντώνης Πατσούρας
Γιουγκ - Ολυμπιακός: To απόρθητο κάστρο του «Game of Thrones»

bet365

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την Τετάρτη (21:30) με τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβινκ σε μια έδρα που δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία του.

Το Ντουμπρόβνικ είναι μια μεσαιωνική πόλη της Κροατίας, ένα από τα στολίδια της, που είναι γνωστή για το κάστρο της.

Το κάστρο της έγινε βέβαια διάσημο σ' όλο τον κόσμο αφού εκεί γυρίστηκαν σκηνές από το «Game of Thrones».

Η δημοτικότητα του αυξήθηκε κατακόρυφα και υπήρξε τεράστια αύξηση των επισκεπτών του.

Το "καμάρι" της πόλης στον αθλητισμό είναι η Γιουγκ. Είναι η ομάδα με τα 4 Τσάμπιονς Λιγκ (1981, 2001, 2006, 2016) αλλά δεν είναι η μεγάλη δύναμη στο πόλο της χώρας αφού οι τίτλοι της Μλάντοστ είναι πολύ περισσότεροι.

Το Ντουμπρόβνικ που είναι δύσκολα προσβάσιμο από την χώρα μας έχει φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες στην ιστορία του ευρωπαϊκού πόλο.

Στην πόλη γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Βέσελιν Τζούχο. Είναι ο μοναδικός παίκτης από το Ντουμπρόβνικ που ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας που κέρδισε 2 σερί χρυσά μετάλλια. Το 1984 στο Λος Άντζελες και το 1988 στη Σεούλ.

Ο Τζούχο, για τους φίλους "Βέσκο", διατέλεσε προπονητής στη Γιουγκ (πρωταθλητής Ευρώπης το 2001) και εν συνεχεία το 2004 ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης τον έφερε στην Ελλάδα για ν' αναλάβει τον Ολυμπιακό χωρίς όμως να έχει κάποια ευρωπαϊκή διάκριση.

Βοηθός του στον Ολυμπιακό ήταν τότε ο Θόδωρος Βλάχος ο οποίος ως μέλος της ομάδας έζησε και τη "σφαγή" του 2001 στο Ντουμπρόβνικ.Ο Σλοβένος διαιτητής Μπόρις Μαργκέτα "έσφαξε" τον Ολυμπιακό στον τελικό του 2001, οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί η Γιουγκ πήρε τον τίτλο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σήμερα είναι στην Ακαδημία της Γιουγκ, η οποία έχει βγάλει τεράστια ονόματα. Στη σύνθεση της Γιουγκ συναντάμε σήμερα και τον διεθνή Έλληνα Αλέξανδρο Παπαναστασίου αλλά και τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Πάουλο Ομπράντοβιτς.

Καριέρα με την Γιουγκ έκανε και ο παίκτης του Ολυμπιακού, ο Μάρο Γιόκοβιτς, ο οποίος ήταν στην ομάδα που κέρδισε τα 2 τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ (2006, 2016). Η Γιουγκ βγάζει παίκτες από την Ακαδημία της, τροφοδοτεί την εθνική Κροατίας, έχει συνήθως προπονητές που ήταν παλιές δόξες της.

Σ' αυτή την έδρα λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ! Την Τετάρτη θα παίξει πάλι εκεί. Στις 21:30 για την 8η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας του Α' ομίλου με 19β και ακολουθεί η Μπαρτσελονέτα με 16 και η Γιουγκ με 15.

Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός στο τελευταίο παιχνίδι του 2019 κέρδισε με 6-5 τους Κροάτες. Ο Ολυμπιακός και η Γιουγκ έχουν από τις καλύτερες έδρες στην Ευρώπη και όλα εκεί είναι δύσκολα ακόμη και γι' αυτές τις ομάδες.

Η ουσία είναι πως εάν ο Ολυμπιακός φύγει νικητής από το Ντουμπρόβνικ κατά μεγάλο ποσοστό έχει εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση στο Final-8 της Γένοβα αλλά και την 1η θέση στον όμιλο. Εάν χάσει θα έχει την Μπαρτσελονέτα σε λίγες ημέρες στον Πειραιά για να ... τελειώνει.

Οι Κροάτες έδωσαν και συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ 2019 στην οποία ο τεχνικός της Γιουγκ κ. Κόμπεσακ είπε πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη από το παιχνίδι στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός είχε και βοήθεια από τον κόσμο του, όπως είπε, ενώ ο παλιός άσος του Ολυμπιακού Πάουλο Ομπράντοβιτς σημείωσε ότι πρέπει να προσεχτούν ο Γιόκοβιτς και ο Γενηδουνιάς.

Το παιχνίδι αυτό θα είναι και το πρώτο τους μετά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και το πρώτο ευρωπαϊκό για Ολυμπιακό και Γιουγκ για το 2020.

 

Τελευταία Νέα