Τους Παγκόσμιους πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης υποδέχτηκε ο Αυγενάκης

Τους Παγκόσμιους πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης υποδέχτηκε ο Αυγενάκης

Τους Παγκόσμιους πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης υποδέχτηκε ο Αυγενάκης

Αυγενάκης: «Τα όνειρά τους θέλουμε να γίνουν πραγματικότητα».

Την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων ανδρών της Ελλάδος, η οποία πριν από 24 ημέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υποδέχτηκε μαζί με τον ΓΓΑ στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές χάρισαν ένα σκουφάκι και ένα t-shirt της εθνικής ομάδας στον Αυγενάκη ο οποίος τόνισε : «Σήμερα πήραμε ενέργεια, δύναμη από τους παγκόσμιους πρωταθλητές μας. Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά και στον προπονητή τους, αλλά φυσικά και στην ομοσπονδία που έχει επιτελέσει εξαιρετικό έργο.

Όχι γιατί κατάφεραν τρεις συνεχόμενες φορές να βρίσκονται στην πρώτη θέση, αλλά διότι έχει δημιουργηθεί μια μαγιά και μια κουλτούρα στον Υγρό Στίβο, μοναδική, την οποία πρέπει να δυναμώσουμε και να εξαπλώσουμε σε όλη την ελληνική επικράτεια και να αυξήσουμε τον αριθμό των ασχολουμένων με τα αθλήματα αλλά και με τα διοικητικά θέματα πέριξ του αθλητισμού. 
Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω τους αθλητές οι οποίοι είχαν και εκείνοι να πουν πράγματα μέσα από την εμπειρία τους και μέσα από τη δική τους ζωή, την οποία έχουν αφιερώσει και διαμορφώσει στις πισίνες, αλλά και τον προπονητή και τα μέλη της ομοσπονδίας, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για διάφορα ζητήματα. Και αναφέρομαι στην αξιοποίηση των κολυμβητηρίων που ανήκουν στην Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού. Μια διαδικασία η οποία ελπίζουμε ότι με καλή διάθεση, καλή συνεργασία θα καταφέρει να αποδώσει καρπούς και έτσι να έχουμε περισσότερα αθλητικά σωματεία μέσα στις πισίνες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Συζητήσαμε επίσης μια σειρά ζητημάτων ενόψει του αθλητικού νόμου που ευελπιστούμε να φέρουμε προς διαβούλευση το επόμενο δίμηνο. Με τη συμβολή όλης της αθλητικής οικογένειας είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να τα ενσωματώσουμε. 

Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης σε όλους τους αθλητές μας και μια δέσμευση: για μας προτεραιότητα είναι οι αθλητές και βεβαίως μετά ακολουθούν οι παράγοντες. Γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία είναι επιβεβλημένη. Τους στηρίζουμε, αναγνωρίζουμε τον κόπο, τη δουλειά τους και θα είμαστε δίπλα τους με ότι δυνάμεις έχουμε, για να διευκολύνουμε την πορεία στον αγώνα τους και φυσικά στις επιδιώξεις τους. Τα όνειρά τους θέλουμε να γίνουν πραγματικότητα».

Ο γενικός διεθυντής της ΚΟΕ Γιώργος Χριστοφοράτος είπε: «Είναι μεγάλη τιμή που μας κάλεσε ο Υπουργός και είναι σημαντικό κυρίως για τα παιδιά και για την προσπάθεια που κάνουν. Όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να είναι κορυφαίοι στον κόσμο κα την Ευρώπη, μια τριετία.

Συζητήσαμε με τον Υπουργό τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του υγρού στίβου και κυρίως στις εγκαταστάσεις. Πήραμε διαβεβαιώσεις και από τον Υπουργό και από τον γγΑ ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε οι υπάρχοντες χώροι να γίνουν πιο λειτουργικοί, αλλά να δημιουργηθούν και νέοι για να συνεχίσουμε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διότι δεν τελειώνει ο αθλητισμός το 2020 στο Τόκιο, αλλά και μετά, καθώς υπάρχει μπροστά πολύς δρόμος. Και πάλι τον ευχαριστούμε και μακάρι να μας καλέσει πάλι μετά από μια μεγάλη επιτυχία».