Ντόσκας: «Η εθνική μας θα είναι στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

Αντώνης Πατσούρας
Ντόσκας: «Η εθνική μας θα είναι στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

bet365

Ο Γιώργος Ντόσκας μιλάει στο gazzetta.gr για την εθνική ανδρών και νέων ανδρών.

Πάρμα - Λέτσε με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Εάν δεις έναν αγώνα υδατοσφαίρισης της ανδρικής ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Χίου στην άκρη του πάγκου θα αναγνωρίσεις ένα από τα πλέον γνώριμα πρόσωπα του αθλήματος στην Ελλάδα.

Από την περίοδο 2018-19, προπονητής της ομάδας του "Νησιού της Μαστίχας" είναι ο Γιώργος Ντόσκας. Ο νεαρός προπονητής με καταγωγή από την Χίο έχει συνδέσει ως παίκτης το όνομα του με δυο ομάδες. Με την εθνική Ελλάδος και με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ήταν μέλος της εθνικής Νέων Ανδρών η οποία το 2001 στην Κωνσταντινούπολη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και μέλος της εθνικής Ανδρών που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, στο Μόντρεαλ.

Ο πρώην περιφερειακός συμμετείχε με επιτυχία σ' όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική και ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση. Τα σουτ του ήταν "φαρμακερά" αλλά σήμερα θα διαβάσουμε τις ατάκες του.

Ο Γιώργος Ντόσκας μίλησε στο gazzetta.gr για την εθνική Ανδρών που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και για την εθνική Νέων Ανδρών που πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κουβέιτ.

«Έχουμε ψημένους παίκτες»

«Αρχικά θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική Ανδρών στην προσπάθεια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση και ξέρω ότι το μυαλό των παιδιών είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ ότι έχουμε καλή εθνική ομάδα και παιδιά που είναι ψημένα σε μεγάλους αγώνες.

Μην ξεχνάμε πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν παίξει σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν κερδίσει και την κούπα. Αυτό μετράει πολύ, και θα μετρήσει περισσότερο και στο προ ολυμπιακό. Είχα πάει με την εθνική στο προ ολυμπιακό της Οραντέα το 2008.

Τα λάθη δεν συγχωρούνται. Κάθε ημέρα έχεις τελικό και μοιάζει με το σύστημα διεξαγωγής του Final-8 στο Τσάμιονς Λιγκ», μας λέει αρχικά ο Γιώργος Ντόσκας και συνεχίζει: «Είμαι σίγουρος πως η εθνική ανδρών θα είναι το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

«Εύχομαι μετάλλιο στη Βουδαπέστη»

Μακάρι να ευνοήσουν και οι συγκυρίες στη Βουδαπέστη και να πάρουμε ένα μετάλλιο. Δεν έχει κερδίσει ποτέ η Ελλάδα μετάλλιο σ' αυτή τη διοργάνωση αν και έχει 2 στο Παγκόσμιο. Την Ελλάδα κανείς δεν την ξεγράφει. Όλοι την φοβούνται γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες αλλά στον αθλητισμό παίζει ρόλο το τάιμινγκ και η συγκυρία».

Η κουβέντα πάει στο Κουβέιτ και στο χρυσό μετάλλιο της εθνικής Νέων. Ο τεχνικός της Χίου είχε βρεθεί στην ίδια θέση το 2001 και έχει να πει πολλά στα παιδιά της ομάδας: «Είναι μια επιτυχία τεράστια για το άθλημα μας αλλά και για τα παιδιά. Ειδικά όταν κάνεις back to back είναι φοβερό».

Ο νεαρός προπονητής όμως μιλάει και για την διαχείριση της επιτυχίας και δίνει συμβουλές στους παίκτες: «Τα παιδιά αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να δουλέψουν ακόμη περισσότερο. Λίγα λόγια, σκληρή δουλειά και κάτω το κεφάλι. Πρέπει να πιστεύουν στους εαυτούς τους αλλά να μην επαναπαύονται.

«Πολλά παιδιά έχασαν το δρόμο τους»

Ξέρεις πόσα παιδιά που ήταν παγκόσμιοι πρωταθλητές με τρομερό ταλέντο έχασαν στη συνέχεια το δρόμο; Πολλά. Στην Ελλάδα ειδικά υπάρχει το σύνδρομο του αδικημένου. Κανένας προπονητής δεν έχει "θέμα" με τον παίκτη. Ο προπονητής και ειδικά στις εθνικές ομάδες θα πάρει τον παίκτη που θα του κάνει τη δουλειά. Θέλει τους παίκτες που θα υπηρετήσουν με επιτυχία το πλάνο του.

Από τη δική μου γενιά χάθηκαν πολλά παιδιά για την εθνική ανδρών. Εγώ καμιά φορά κάτω παρατηρήσεις σε παίκτες νεαρούς και μπορεί να νομίζουν ότι έχω κάτι μαζί τους. Όχι δεν είναι έτσι. Το καλό τους θέλω και να καταλάβουν ότι όσο ανεβαίνουν τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα.

Η εθνική Ανδρών έχει και "παλιούς" και νέους παίκτες και οι νέοι πρέπει ν' ακούν και να μαθαίνουν από τους άλλους. Κανείς δεν έφτασε σε top επίπεδο στα 18 και στα 20 χρόνια».

 

Τελευταία Νέα