Στη Σμύρνη στις αρχές του 2020 η ομάδα πόλο του Απόλλωνα!

Gazzetta team
Στη Σμύρνη στις αρχές του 2020 η ομάδα πόλο του Απόλλωνα!

bet365

Σπουδαία πρωτοβουλία για την ομάδα της Σμύρνης που θα επιστρέψει εκεί όπου "γεννήθηκε" στις αρχές του έτους.

Από τις 3 έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2020 η ανδρική ομάδα Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης όπως και εκείνη των Νέων, με 25 αθλητές συνολικά στην αποστολή, θα βρεθούν στη Σμύρνη για προετοιμασία αλλά και φιλική αναμέτρηση σχεδόν 108 χρόνια μετά το τελευταίο αγώνα που έδωσε ο Απόλλων στη γενέτειρά του, πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Η κορύφωση της 4ημερης παραμονής στη Σμύρνη θα έρθει τη Δευτέρα των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, όταν σύσσωμη η «κυανόλευκη» αποστολή θα παραστεί στον Αγιασμό των Υδάτων από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο στην ιστορική Προκυμαία της Σμύρνης, με αθλητές του Απόλλωνα να βουτούν στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Απόλλων Σμύρνης αποδέχτηκε την πρόσκληση της ομάδας ESTI Belediye, της οποίας προπονητής είναι ο Βαγγέλης Πάτερος. Το E είναι το Αιγαίο, το ST (Sutopu) σημαίνει πόλο και το Ι (Itsas) σημαίνει ομάδα. Το Belediye σημαίνει δήμος, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα, ανήκει στον Δήμο της Σμύρνης.

Το ταξίδι αυτό, το οποίο θα συνδυαστεί με προετοιμασία για την ομάδα Νέων και Ανδρών της «ελαφράς ταξιαρχίας» στις εγκαταστάσεις της ESTI, είναι ξεκάθαρα συμβολικό, καθώς σχετίζεται με την επιστροφή στις ρίζες της. Εκεί όπου ξεκίνησε η τεράστια ιστορία του Απόλλωνα Σμύρνης.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα