Βαμβακάρης:«Ο Εθνικός επιστρέφει στην Ευρώπη»

Αντώνης Πατσούρας
Βαμβακάρης:«Ο Εθνικός επιστρέφει στην Ευρώπη»

bet365

Ο προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών του Εθνικού Πειραιώς, Κώστας Βαμβακάρης, μιλάει στο gazzetta.gr για τους στόχους της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το 2010 ήταν για μαγική χρονιά για το ελληνικό πόλο γυναικών σε συλλογικό επίπεδο. Μετά από το 2003 πάλι δυο ελληνικές ομάδες κατακτούσαν τα δυο ευρωπαϊκά τρόπαια σε μια χρονιά. Τότε, το 2010, η Βουλιαγμένη είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Καπ και ο Εθνικός το Λεν Τρόφι.

Το 2019, εννέα χρόνια μετά, ο Εθνικός επιστρέφει στα Κύπελλα Ευρώπης, για να παίξει αυτή τη φορά στην κορυφαία διοργάνωση, στη Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά θα "φιλοξενήσει" στην έδρα της, από τις 24 έως τις 27 τον Δ' όμιλο, στον οποίο συμμετέχει η πανίσχυρη Οριζόντε Κατάνια, η Ουίπεστ, η Λιλ και η Ουραλότσκα.

Η ομάδα του Πειραιά που για 2η χρονιά έχει στον πάγκο της, τον Κώστα Βαμβακάρη, πάει... τρένο στη Β' φάση της Α1 αφού έχει 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και έχει προκριθεί στη Γ' φάση, και είναι σε φάση προετοιμασίας για την Ευρώπη.

Ο «καπετάνιος» του Εθνικού, Κώστας Βαμβακάρης, με καταγωγή από τη Μήλο, μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη και φυσικά τους στόχους της.

Στα 45 του χρόνια έχει πλέον βρει την... Ιθάκη του στον Πειραιά αφού στην προπονητική του καριέρα έχει περάσει μεταξύ άλλων από την εθνική Ανδρών της Ελλάδος, την εθνική Γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας, την τουρκική Ανταλάρ στα Πριγκηπονήσια με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα, τον Τρίτωνα και στις υποδομές στη Γλυφάδα και στον Πανιώνιο.

Ως παίκτης είχε αγωνιστεί ως νεαρός στην μεγάλη Γλυφάδα η οποία στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του '90 έφτασε στην κορυφή της Ελλάδος.

Κώστα, ποιο είναι το μυστικό της καλής πορείας του Εθνικού αυτή την αγωνιστική περίοδο;

«Έχουμε ανέβει επίπεδο. Η ομάδα ήθελε τον χρόνο της. Είχαμε 6 νέες παίκτριες και δεν ήταν δυνατό μέσα σε δυο μήνες να δημιουργήσουμε την ομάδα που θέλαμε. Τώρα έχουμε αρχίσει να παίζουμε όπως σχεδιάζαμε. Στόχος είναι να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Ποιος είναι ο στόχος στην Α1;

«Θα έλεγα η 3η θέση και να παίξουμε καλό πόλο με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη. Αυτές οι δυο ομάδες έχουν ξεφύγει και φυσικά θα παλέψουν για την κούπα. Η Βουλιαγμένη έκανε πολύ καλές μεταγραφές και κοιτάει στα μάτια τον Ολυμπιακό».

Στον Εθνικό έχεις βρει την ... Ιθάκη σου;

«Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει διοικητική σταθερότητα και ο Εθνικός την έχει. Ο χρηματοδότης του τμήματος κ. Κολοβός καλύπτει όλες τις ανάγκες της ομάδας ενώ η πρόεδρος του Εθνικού κα Ιωαννίδου είναι δίπλα μας σ' ότι χρειαστούμε. Νιώθουμε ασφάλεια».

Σε λίγες ημέρες ο Εθνικός επιστρέφει στην Ευρώπη. Πως περιμένεις αυτή τη στιγμή;

«Ο Εθνικός το 2010 είχε κατακτήσει το Λεν Τρόφι αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Είμαστε όλοι χαρούμενοι στην ομάδα που θα παίξουμε στην κορυφαία διοργάνωση και ακόμη πιο περήφανοι που θα φιλοξενήσουμε τον όμιλο στον Πειραιά».

Η κλήρωση ήταν δύσκολη. Τι θα ζητήσει ο Εθνικός στην Ευρώπη;

«Στόχος είναι να ευχαριστηθούμε κάθε παιχνίδι και να παλέψουμε για την υπέρβαση. Είμαστε μια νέα ομάδα και τα παιχνίδια αυτά θα προσφέρουν πολύτιμες εμπειρίες στα κορίτσια. Από το 2010 η μοναδική παίκτρια που είναι στην ομάδα είναι η Μπίσμπα. Οι άλλες δεν έχουν εμπειρίες στην Ευρώπη. Αγωνιστικά η Κατάνια και η Ουίπεστ είναι πολύ δύσκολες ομάδες και τα φαβορί για την πρόκριση. Με την Ουραλότσκα και η Λιλ νομίζω είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο που αγαπά το άθλημα να γεμίσει την πισίνα για να μας στηρίξει. Θέλουμε αυτοί οι αγώνες να είναι γιορτή και θα κάνουμε το καλύτερο μέσα στο νερό».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα