Oλυμπιακός - Μπρέσια 13-6

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Oλυμπιακός - Μπρέσια 13-6

bet365

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία εμφατική νίκη με 13-6 επί της Μπρέσια στο εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, «Πέτρος Καπαγέρωφ» και παραμένει μόνος πρώτος στον Α’ Όμιλο του Champions League.

Η νίκη είχε την υπογραφή του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά, ο οποίος πέτυχε τα 6 από τα 13 γκολ για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει την κορυφή με διαφορά τουλάχιστον 4 βαθμών από τη δεύτερη θέση. Εάν μάλιστα, πάρει τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι με την Ντιναμό στη Μόσχας, θα εξασφαλίσει πάει αδιάφορος στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα.

Σε ότι αφορά στο ματς ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά εξασφαλίζοντας προβάδισμα 2-0 με τέρματα των Γενηδουνιά και Μουρίκη. Ο Πάσκοβιτς μείωσε για τους Ιταλούς σε 2-1, όμως Γενηδουνιάς επανήλθε ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στα 2 γκολ.

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ένα 3-0, στο οποίο οι Ιταλοί δεν είχαν απάντηση. Μπούσλιε και δύο γκολ του Δερβίση σε παίκτη παραπάνω διαμόρφωσαν το 7-2 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Γενηδουνιάς έκανε το 8-3, με τον Φουντούλη που έγινε πριν από μερικές ημέρες για πρώτη φορά μπαμπάς, να απαντάει στο γκολ του Κρίστιαν Πρεσιούτι για το 9-4.

Ασταμάτητητος ο Γενηδουνιάς σκόραρε για το 10-4, με τον Μυλωνάκη να πετυχαίνει το 11-4 μετά από πάσα του Γούνα.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να σφραγίζει τη νίκη με 13-6.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Πετύχαμε άλλη μια νίκη. Περίμενα ένα πιο δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μου,τον τελευταίο καιρό, σε συνδυασμό και με τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ήταν λίγο κουρασμένοι αλλά μεταμορφώθηκαν σήμερα.

Κάναμε ένα από τα γνώριμα παιχνίδια μας, με πολύ καλό ρυθμό, με πολύ καλή άμυνα και ουσιαστικά κλειδώσαμε την είσοδο μας στο Final-8 της Γένοβας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είμαστε στο κορυφαίο γεγονός αυτό και θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς που δουλεύουμε καθημερινά για το σύλλογο μας, τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο μας που θέλει να πανηγυρίζει επιτυχίες. Θέλω τους παίκτες μου να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης Κώστας Γενηδουνιάς δήλωσε στο osfp.gr: «Ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα του δεν πρέπει να χάνει ποτέ. Αυτό επιδιώκουμε κάθε χρόνο. Σήμερα ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση γιατί ξεκινήσαμε δυνατά και τελειώσαμε δυνατά όπως πρέπει να κάνουμε σε κάθε αγώνα.

Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να φτάσουμε στον Final-8 στην καλύτερη κατάσταση. Έχουμε κλειδώσει την παρουσία μας στα τελικά της διοργάνωσης αλλά θέλουμε και την πρωτιά ώστε να έχουμε ένα πιο βατό δρόμο προς τον τελικό. Χρειαζόμαστε άλλη μια νίκη για να είμαστε πρώτοι και θα πάμε στη Μόσχα για το θετικό αποτέλεσμα και μόνο».

Ολυμπιακός – Μπρέσια 13-6

Oκτάλεπτο: 4-2, 3-0, 4-2, 2-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Γενηδουνιάς 6, Φουντούλης 1, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Μυλωνάκης 1

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Πρεσιούτι Κ. 1, Πάσκοβιτς 2, Ρίτσο 1, Πρεσιούτι Ν. 1, Μπερτόλι 1,

 

Τελευταία Νέα