Πινγκ πονγκ: Αρχίζει το Σάββατο στο Δερβένι η Α1 ανδρών

Gazzetta team
Πινγκ πονγκ: Αρχίζει το Σάββατο στο Δερβένι η Α1 ανδρών

bet365

Ήρθε η ώρα να παιχτούν οι… πρώτοι πόντοι για την περίοδο 2020-2021 και στα μεγαλύτερα διασυλλογικά πρωταθλήματα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Με δύο αγωνιστικές στους ισάριθμους ομίλους αρχίζει το Σάββατο στο Δερβένι Κορινθίας η Α1 εθνική κατηγορία ανδρών. Με συνολικά τρεις αγωνιστικές κάνει έναρξη αύριο και μεθαύριο, στο κλειστό γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. Ελευσίς, η Α2 εθνική κατηγορία. Χωρισμένη σε δύο ομίλους στους άνδρες και με τον κλασικό έναν στις γυναίκες. Οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών κι εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το άθλημα. Στην 1η κατηγορία απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι, πάντως συγκρούονται τα δύο πρώτα φαβορί στο 1ο γκρουπ, ο Παναθηναϊκός και το Πέρα Αθηνών αντίστοιχα. Σε μία προσφορά του Α.Ο. Ξυλοκάστρου προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., θα γίνει live streaming από το κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου με σκοπό να υπάρχει ταυτόχρονα εικόνα απ’ όλα τα παιχνίδια στα συνολικά τέσσερα ωράρια. Το λινκ της μετάδοσης είναι https://www.youtube.com/watch?v=1mj5AhRQdcA&feature=youtu.be. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι πρώτες αγωνιστικές και σε πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, όπως και σε τοπικές κατηγορίες.

Η ύπαρξη δύο ομίλων στην Α1 ανδρών αποτελεί τη μεγάλη αλλαγή της σεζόν. Ο 1ος περιλαμβάνει 5 ομάδες, ενώ ο 2ος έχει 6 (δεν δήλωσε η Φιλία Ορεστιάδας). Μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων θ’ ακολουθήσουν πλέι οφ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά την περίοδο 2010-2011. Τότε δεν είχαν σχηματιστεί όμιλοι, πάντως και το φετινό σύστημα διεξαγωγής κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος. Τους αγώνες στο Δερβένι, το οποίο επιτυχώς έχει φιλοξενήσει κι άλλες εκδηλώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο κοντινό παρελθόν, οργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τη συμπαράσταση του Α.Ο. Ξυλοκάστρου και του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Το γυμναστήριο της Ελευσίνας, στην Παλαιά Ελαιουργική, φιλοξενεί γι’ άλλη μια φορά αγώνες της Α2. Εκτός από τις αγωνιστικές αυτού του διημέρου μάλιστα, θα γίνει στην Ελευσίνα η δράση των ίδιων πρωταθλημάτων στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Στους άνδρες οι συμμετοχές είναι 13 (καθώς δεν δήλωσε ο Γ.Α.Ο. Πειραιά) κι έχουν δημιουργηθεί ένας όμιλος των 6 κι ένας των 7 ομάδων. Θ’ αναμετρηθούν από δύο φορές μεταξύ τους και θ’ ακολουθήσουν πλέι οφ.

Στις γυναίκες έχουν αποσυρθεί ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου και ο Α.Ο. Ταταύλα και θα πάρουν μέρος 8 ομάδες για να διαγωνιστούν σε δύο γύρους. Όλες οι συναντήσεις του ομαδικού θα γίνουν με το σύστημα των 5 απλών αγώνων και θ’ αναδεικνύεται νικήτρια, η ομάδα που θα κατακτήσει τρεις ατομικές νίκες.

Με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων θα θυμίσουμε και πράγματα, που προβλέπονται στον τρόπο διεξαγωγής τους από τις φετινές προκηρύξεις:

Στην Α1 ανδρών μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών θα διεξαχθούν πλέι οφ με αγώνες χιαστί για πλήρη διαβάθμιση. Οι2 πρώτες ομάδες των ομίλων, για τις θέσεις 1-4, οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8 και οι ομάδες 5 και 6 του κάθε ομίλου για τις θέσεις 9-12.

Μετά την τελική κατάταξη οι 3 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Α2 κατηγoρία. Οιομάδες, που θα καταλάβουν τις θέσεις 8 και 9,συμμετέχουν σε ειδικό τουρνουά ενός γύρου (αγώνες μπαράζ) μαζί με την 2ηκαι την 3ηομάδα της Α2 για δύο θέσεις στην Α1.

Στην Α2 ανδρών μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρωνθα διεξαχθούν χιαστί αγώνες πλέι οφ για διαβάθμιση. Οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων θα παίξουν για τις θέσεις 1-4 και οι ομάδες 3 και 4 για τις θέσεις 5-8.

Η πρωταθλήτρια ομάδα προβιβάζεται στην Α1 εθνική κατηγορία. Οι ομάδες, που θα καταλάβουν τη 2ηκαι 3ηθέση στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν σε αγώνες μπαράζ μαζί με τις δυο προτελευταίες ομάδες της Α1 για δύο θέσεις στην Α1.

Οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου των ανδρών, καθώς και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7 και 8 μετά τα πλέι οφ υποβιβάζονται στην Β' Εθνική κατηγορία. Οι πέντε τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας των γυναικών, από αυτές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, υποβιβάζονται στη Β' Εθνική κατηγορία.

Tο πρόγραμμα στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 09:30 για το 1ο γκρουπ:

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Παναθηναϊκός Α.Ο.

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Ρεπό ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου

Το Σάββατο στις 12:00 για το 1ο γκρουπ:

Παναθηναϊκός Α.Ο.-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών

Ρεπό ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Το Σάββατο στις 15:00 για το 2ο γκρουπ:

Φοίνικας Πειραιά-Α.Ο. Ταταύλα

Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός

Ε.Α. Βόχας-ΑΕΚ

Το Σάββατο στις 17:30 για το 2ο γκρουπ:

Α.Ο. Ταταύλα-ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Ε.Α. Βόχας

Φοίνικας Πειραιά-Ο.Α. Χανίων

Το πρόγραμμα στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 09:00 για το 2ο γκρουπ:

ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας

Α.Σ. Γυμνάσιο-Άρης Νικαίας

Α.Ο. Πεύκης-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Ρεπό ο Νηρέας Καρδαμύλων Χίου

Το Σάββατο στις 11:30 για το 2ο γκρουπ:

Νηρέας Καρδαμύλων Χίου ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Αθηνά Μαγκουφάνας-Α.Σ. Γυμνάσιο

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Πεύκης

Ρεπό ο Δ.Α.Ο. Ταύρου

Το Σάββατο στις 18:30 για το 1ο γκρουπ:

Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης-Απόλλων Καλαμαριάς

Φάρος Αλεξανδρούπολης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

ΑΣΕΑ Καβάλας-Παγώνα Πάτρας

Την Κυριακή στις 12:00 για το 1ο γκρουπ:

Απόλλων Καλαμαριάς-Παγώνα Πάτρας

Π.Κ.Δ. Ταύρου-ΑΣΕΑ Καβάλας

Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης-Φάρος Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή στις 14:30 για το 1ο γκρουπ:

Παγώνα Πάτρας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

ΑΣΕΑ Καβάλας-Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης

Φάρος Αλεξανδρούπολης-Απόλλων Καλαμαριάς

Την Κυριακή στις 17:00 για το 2ο γκρουπ:

Α.Σ. Γυμνάσιο-Νηρέας Καρδαμύλων

Α.Ο. Πεύκης-Αθηνά Μαγκουφάνας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Άρης Νικαίας

Ρεπό ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Το πρόγραμμα στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 14:00:

Αθηνά Μαγκουφάνας-Δύναμη Λάρισας

Παγχιακός-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Ο Άρης 2006-Πανιώνιος Χίου

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο στις 16:30:

Αθηνά Μαγκουφάνας-Παγχιακός

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Ο Άρης 2006

Πανιώνιος Χίου-ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας

Δύναμη Λάρισας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή στις 09:00:

Παγχιακός-Δύναμη Λάρισας

Α.Ο Άρης 2006-Αθηνά Μαγκουφάνας

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Πανιώνιος Χίου

 

Τελευταία Νέα