Το πινγκ πονγκ ενάντια στον ρατσισμό

Gazzetta team
Το πινγκ πονγκ ενάντια στον ρατσισμό

bet365

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ενώνει τη φωνή της μαζί με εκατομμύρια άλλες παγκοσμίως ώστε να εναντιωθεί στον ρατσισμό και τη διάκριση κάθε μορφής.

Επιβεβαίωσε αυτήν την πολιτική υπό το φως των πρόσφατων παγκόσμιων γεγονότων και διατύπωσε σχετικό μήνυμα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. «Στο τραπέζι μας όλοι είναι ίσοι. Ήρθε η ώρα να ισορροπήσετε και το πεδίο δράσης στη ζωή», αναφέρει. Μέσω αυτού του μηνύματος η ITTF αναγνωρίζει την ευθύνη της ως διεθνής αθλητική ομοσπονδία να υψώσει το δικό της ανάστημα και να δείξει επίγνωση του σημαντικού ρόλου, που παίζει ο αθλητισμός στην κοινωνία. Στο μεταξύ, αυτές τις ημέρες η I.T.T.F. ανέλαβε κι άλλη πρωτοβουλία εξαιτίας της σοβαρής επίδρασης της πανδημίας COVID-19 και στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Σε μία κίνηση αλληλεγγύης δημιούργησε την εκστρατεία #TableTennisUnited και ζητάει τις ευγενικές δωρεές φορέων του αθλήματος προκειμένου να υποστηρίξουν όλοι μαζί τους αθλητές, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους εθνικούς συλλόγους και τα διάφορα πρότζεκτ, που χρειάζονται βοήθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Στο αντιρατσιστικό πεδίο η παγκόσμια ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι «η επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν από την αρχή ένα άθλημα χωρίς αποκλεισμούς. Άνδρες και γυναίκες ανταγωνίστηκαν μαζί στο πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1926, ενώ τα επαγγελματικά όπεν της ITTF προσφέρουν ίσα χρηματικά έπαθλα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες». Θυμίζει επίσης ότι «στον τομέα των φυλετικών διακρίσεων, η πρώτη από τις πολλές νίκες στον αθλητισμό εναντίον του απαρτχάιντ συνέβη το 1956, όταν η ITTF ακύρωσε την ιδιότητα μέλους της λευκής ομοσπονδίας πινγκ πονγκ της Νότιας Αφρικής (SATTU) και αναγνώρισε επίσημα το μη φυλετικό πινγκ πονγκ της Νότιας Αφρικής (SATTB) ως το «μοναδικό όργανο ελέγχου» του αθλήματος στη Νότια Αφρική», αλλά και ότι «η ITTF ήταν η πρώτη ομοσπονδία ολυμπιακού αθλήματος, που αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο ως Ένωση-μέλος της το 2003 κι αυτό άνοιξε το δρόμο για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)».

«Το σύνταγμά μας καθιστά σαφές το απαράδεκτο των διακρίσεων εις βάρος Ενώσεων ή ατόμων για φυλετικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους. Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι ενάντια σε διακρίσεις κάθε μορφής», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ITTF Τόμας Βάικερτ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ITTF Στιβ Ντέιτον σχολίασε χαρακτηριστικά: «Το άθλημά μας δίνει το «παρών» σε κάθε γωνιά του κόσμου και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι συνεχίζουμε να διαδίδουμε το μήνυμα: λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό με οποιαδήποτε μορφή».

Το πινγκ πονγκ παίζεται σε 226 περιοχές, που αντιπροσωπεύουν όλες τις χώρες του κόσμου. Το να χρησιμοποιείται και ως εργαλείο για την εξάλειψη των κοινωνικών και οικονομικών εμποδίων βρίσκεται πράγματι στο επίκεντρο της αποστολής του Ιδρύματος ITTF. «Έτσι, παραμένοντας πιστή στις μακροχρόνιες αρχές της, η ITTF θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ισότητα και ενότητα όχι μόνο εντός του αθλήματος, αλλά και στην ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα», καταλήγει το ενημερωτικό κείμενο από τη διεθνή ομοσπονδία.

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ #TABLETENNISUNITED

Κοινωνικού χαρακτήρα και μία ακόμη πρωτοβουλία, που «τρέχει» η ITTF. Είναι το #TableTennisUnited, μία εκστρατεία προσφορών προς την παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος με αφορμή το γεγονός ότι έχει πληγεί σοβαρά και αυτή από την πανδημία. Οργανώνεται από το Ίδρυμα ITTF και υποστηρίζεται φυσικά από την ίδια την παγκόσμια ομοσπονδία, όπως και το Παγκόσμιο Πινγκ Πονγκ (WTT), που είναι το νέο όχημα εμπορικών κινήσεων και εκδηλώσεων της ITTF. Οι τρεις φορείς έχουν δεσμευτεί από κοινού να δωρίσουν γι’ αυτή την κρίση περισσότερα από 250.000 αμερικανικά δολάρια», σημειώνει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της ITTFκαι απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους αναφέρει ακόμη ότι «είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να συμβάλλουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, έτσι ώστε το πνεύμα της κοινότητας να ξεπερνά οτιδήποτε άλλο. Αυτό το όραμα πρέπει να μας φέρει ακόμη πιο κοντά και να μας δώσει δύναμη για το μέλλον». Ήδη εδώ και λίγες ημέρες ορισμένα από τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος προώθησαν την καμπάνια #TableTennisUnited με μηνύματά τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (όπως η Κινέζα Ντινγκ Νινγκ και ο Νιγηριανός Κουάντρι Αρούνα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα