Σγουρόπουλος: Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι

Gazzetta team
Σγουρόπουλος: Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι

bet365

Μετά από 3 σερί χρυσά μετάλλια ο Γιάννης Σγουρόπουλος "φεύγει" με ψηλά το κεφάλι από το Ευρωπαϊκό Κ-21.

Στον γύρο των «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21 ο Γιάννης Σγουρόπουλος έδωσε τη «μάχη» του κόντρα στο 1ο φαβορί του απλού, τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, ώσπου αποκλείστηκε με 4-2 σετ κι έμεινε στις θέσεις 9-16. Στο Βαραζντίν ολοκληρώθηκε έτσι η «χρυσή» τριετία του με τους διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τίτλους σε απλό νέων (2) και απλό αθλητών έως 21 ετών (1).

Μετά τις πέντε νίκες και τις δύο πρωτιές στις φάσεις των ομίλων έδειξε και στην Κροατία ικανός για θέση στο βάθρο μολονότι άρχισε ως νούμερο 12 στα seeding. Τελικά «έπεσε» όρθιος από τον κορυφαίο τον τρέχοντα μήνα αθλητή της κατηγορίας στην ευρωπαϊκή κατάταξη, όπως αρμόζει για όλα αυτά τα χρόνια της απόλυτης καταξίωσης και αναγνώρισής του.

Στην τεχνική καθοδήγηση είχε και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή, που σαφώς έβαλε το χέρι του για τη θαυμάσια εξέλιξη και την αγωνιστική συνέπεια του αθλητή του την τελευταία 5ετία. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε γενικά δυναμική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πρώτη φορά αγωνίστηκαν στον θεσμό ο Δημήτρης Κορδούτης και η Ελισάβετ Τέρπου και άφησαν θετικές εντυπώσεις. Η Τέρπου είχε και το πλασάρισμα στις θέσεις 9-16 του διπλού Νέων γυναικών.

Ο Σγουρόπουλος προχώρησε χωρίς ήττα στα δύο στάδια των γκρουπ και ήταν έτοιμος από κάθε άποψη για νέα πολύ ψηλή θέση. Η τύχη δεν τον ευνόησε στην κλήρωση, καθώς τέθηκε αντιμέτωπος με το 1ο φαβορί, όμως είχε το συν ότι γνωρίζει καλά το παιχνίδι του και πέτυχε δύο νίκες απέναντί του σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2017 και το 2018.

Κάθε ματς όμως, είναι διαφορετικό, σήμερα ο 18άχρονος Σιντορένκο ήταν πιο καλός (με 3-0 και 4-1 είχαν καταγραφεί οι ήττες του) κι έφτασε στη νίκη με 4-2. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας υστέρησε σε αρκετά σημεία και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Βασικά είχε πρόβλημα στην πρώτη μπαλιά και δεν μπόρεσε να βρει πολλές λύσεις και με το μπλοκ. Σταθεροποίησε την απόδοσή του μετά τα μέσα του 4ου σετ, αξιοποίησε το σερβίς του και τη δυνατή επίθεση ώσπου λύγισε στις λεπτομέρειες βγάζοντας και λίγα νεύρα σε στιγμές που η τύχη ήταν με τον Ρώσο.

«Θεωρώ πως ήταν καλή η πορεία μου στο πρωτάθλημα. Ήρθα στο Βαραζντίν ως νούμερο 12 και αποκλείστηκα από το νούμερο 1. Όσον αφορά στον σημερινό αγώνα ο Σιντορένκο έπαιξε καλύτερα από μένα. Έκανα περισσότερα λάθηκι αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα. Δεν με παίρνει από κάτω όμως, μετά από αυτόν τον αποκλεισμό. Συνεχίζουμε για τις επόμενες διοργανώσεις», δήλωσε λακωνικά ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό των νεαρών ηλικιών, που έδωσε όλες του τις δυνάμεις σ’ έναν ακόμα μεγάλο αγώνα.

Στο 1ο σετ δεν μπόρεσε να ελέγξει καλά το σερβίς του Ρώσου κι έμεινε πίσω στο σκορ, ενώ στο 2ο βελτίωσε την υποδοχή του κι αυτό του επέτρεψε να παίξει καλύτερα πάνω στους πόντους και να ισοφαρίσει. Στο 3ο σετ όμως, το πρόβλημα στην πρώτη μπάλα έγινε εντονότερο και ουσιαστικά εξαιτίας αυτού και μόνο βρέθηκε εύκολα στο 1-2 πίσω. Το 4ο σετ προφανώς και ήταν κρίσιμο. Ο Σγουρόπουλος εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, ενώ για πρώτη φορά πήρε μαζεμένους πόντους στα σερβίς του Σιντορένκο. Το σετ πήγε στην παράταση κι εν τέλει χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή μπήκε πολύ καλά στο 5ο σετ, πήρε προβάδισμα και σταδιακά το μεγάλωνε για το 8-4. Ο Σιντορένκο κάλυψε την απόσταση, αλλά αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες ήταν για τον Έλληνα αθλητή. Το 6ο σετ πήγαινε κυριολεκτικά πόντο-πόντο! Έφτασε στην παράταση, ο Σγουρόπουλος κυνήγησε με πείσμα την ισοφάριση σε 3-3, που θα οδηγούσε το ματς στο… αγαπημένο του 7ο σετ, αλλά ο Ρώσος πέρασε τα χτυπήματά του για το τελικό 4-2 (7-11, 11-8, 4-11, 11-13, 11-9, 10-12).

Έτσι γράφτηκε το φινάλε σ’ ένα ακόμη όμορφο ταξίδι του Ελευσίνιου άσου, ο οποίος με τη συνολική του παρουσία απέδειξε και στην Κροατία ότι ανήκει στην αφρόκρεμα των νεαρών Ευρωπαίων αθλητών. Ο Σιντορένκο ανέβηκε αυτόν τον μήνα στο νούμερο 1 της ευρωπαϊκής κατάταξης για αθλητές έως 21 ετών. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις το 2016 και το 2017 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό και το ομαδικό παίδων, ενώ το 2017β είχε χρυσό μετάλλιο και στο διπλό μικτό παίδων.

O Σγουρόπουλος στο χορηγικό πρόγραμμα της bwin «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», το οποίο υποστηρίζει νεαρούς αθλητές στον δύσκολο και επίπονο δρόμο της πρόκρισης στoυς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020.

 

Τελευταία Νέα