Στις θέσεις 9-16 πλασαρίστηκε ο Γκιώνης στο World Tour της Ουγγαρίας

Gazzetta team
Στις θέσεις 9-16 πλασαρίστηκε ο Γκιώνης στο World Tour της Ουγγαρίας

bet365

Στις θέσεις 9-16 του απλού ανδρών πλασαρίστηκε τελικά ο Παναγιώτης Γκιώνης στο ουγγρικό World Tour, που συνεχίζεται στη Βουδαπέστη.

Το απόγευμα της Παρασκευής στον 2ο γύρο αποδείχτηκε ανυπέρβλητο το εμπόδιο του Μπένεντικτ Ντούντα και ήρθε ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά με 4-1 σετ. Ο αριστερόχειρας Γερμανός επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, καθώς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός και απέναντι στην άμυνα. Ο Γκιώνης δεν μπόρεσε να βγάλει το παιχνίδι, με το οποίο θα πίεζε περισσότερο για τη νίκη, πάντως είναι αναμφίβολα θετικό το συνολικό του αποτέλεσμα στην ουγγρική πρωτεύουσα και θα του χαρίσει και πόντους στην παγκόσμια κατάταξη κάτι πολύ χρήσιμο στην προολυμπιακή διαδικασία. Το όπεν ολοκληρώνεται την Κυριακή και θυμίζουμε ότι από την ελληνική πλευρά μετείχαν επίσης ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου. Στον πάγκο ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Ο Γκιώνης (νούμερο 48 στην παγκόσμια κατάταξη) είχε μπει στο ταμπλό με διαδοχικές νίκες επί τριών Γάλλων αθλητών και στον 1ο γύρο κατέβαλλε χτες και τον Ούγγρο Μπέντσε Μαγιόρος με 4-2. Εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση, αλλά ήξερε ότι με αντίπαλο τον Ντούντα (Νο 42) έπρεπε να είναι ακόμα πιο σταθερός και γενικά να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Δεν το κατάφερε, δεν τον άφησε κι ο Γερμανός να εφαρμόσει το πλάνο του και ήρθε η ήττα με 4-1. Ενδεικτικό της πολύ καλής απόδοσης, που έχει γενικά στη Βουδαπέστη ο Ντούντα, είναι το γεγονός ότι το σετ, το οποίο έχασε σήμερα ήταν το πρώτο στο όπεν σε μία πορεία που άρχισε από τα προκριματικά.

Στο ισορροπημένο 1ο σετ ο Γκιώνης προηγήθηκε 8-7, αλλά έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά. Στο 2ο είδε τον Ντούντα να παίζει τέλεια και να κυριαρχεί και στο 3ο προσπάθησε να ανακτήσει και άρχισε με προβάδισμα 3-1. Με ποιοτικές επιθέσεις και έλεγχο σε όλες τις μπάλες όμως, ο Γερμανός γύρισε την κατάσταση. Στο 4ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής είχε νέο καλό ξεκίνημα (5-1) και αυτή τη φορά το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει το σκορ. Προσπάθησε να δώσει συνέχεια, έπαιξε καταπληκτικά ράλι και προηγήθηκε 5-3 και 6-4, ωστόσο με επιθέσεις σε πολύ δύσκολα σημεία και ελάχιστα λάθη ο αντίπαλος ήρθε πάλι σε θέση ισχύος και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (8-11, 1-11, 5-11, 11-8, 7-11). Ο Ντούντα είναι σήμερα πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών, ενώ έχει αναδειχτεί τρεις φορές πρωταθλητής Γερμανίας στο διπλό ανδρών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα