Συνεχίζουν Γκιώνης και Τόλιου στη Βουδαπέστη

Gazzetta team
Συνεχίζουν Γκιώνης και Τόλιου στη Βουδαπέστη

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης απέκλεισε τρεις Γάλλους και πέτυχε τον στόχο του.

Στο κυρίως ταμπλό στο ουγγρικό World Tour, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης αφού κέρδισε 3 Γάλλους στη σειρά!

Στο απλό ανδρών τα έφερε έτσι η συγκυρία, που ο Γκιώνης (νούμερο 48 στην παγκόσμια κατάταξη του Φεβρουαρίου) βρήκε μπροστά του μόνο… γαλλικά εμπόδια μετά το bye στον 1ο προκριματικό γύρο. Αφού την Τρίτη απέκλεισε τον Ζουλ Ρολάν την Τετάρτη κατέβαλλε δύο ακόμα πολύ αξιόλογους αθλητές από την ιδιαίτερα προηγμένη στο άθλημα, χώρα.

Το μεσημέρι αντιμετώπισε στον 3ο προκριματικό τον Αντρέα Λαντριέ (No 130). Είχε σταθερή απόδοση και δικαίωσε απολύτως τα προγνωστικά με σκορ 4-0 (11-6, 11-7, 11-4, 12-10). Το απόγευμα, στον καθοριστικό γύρο των «32» συνάντησε τον αριστερόχειρα Στεφάν Ουές (Νο 286). Ο πρώην πρωταθλητής Γαλλίας ανδρών, που πριν από λίγα χρόνια συνεργάστηκε με το Πέρα Αθηνών, είναι πολύ τεχνίτης, αλλά όχι και ιδιαίτερα ικανός απέναντι στην άμυνα. Ο Γκιώνης το εκμεταλλεύτηκε και αφού μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι επέβαλλε την τακτική του κι έφτασε στην πρόκριση με 4-1 σετ (11-3, 11-9, 11-4, 5-11, 11-8).

Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 148) λύγισε στις λεπτομέρειες κι έμεινε στον 3ο προκριματικό γύρο. Πήρε το 1ο σετ απέναντι στον δυνατό Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ (νούμερο 47 στον κόσμο και ο πρώτος για τη χώρα του), αργότερα ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά ηττήθηκε με 4-2. Το κρίσιμο 5ο σετ κρίθηκε στην παράταση (11-6, 8-11, 9-11, 11-8, 12-14, 5-11). Ο αριστερόχειρας Νούτινκ είναι αθλητής της γαλλικής Ενεμπόν, της οποίας τη φανέλα έχουν φορέσει φέτος σε ευρωπαϊκά ματς και ο Γιώργος Σταματούρος με τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη.

Στο απλό γυναικών η Τόλιου (νούμερο 180 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) είχε πολύ καλή παρουσία για μία ακόμη μέρα και πλησίασε στο να περάσει στο κυρίως ταμπλό, όπως έκανε και την περασμένη βδομάδα στο Challenge της Πορτογαλίας. Το πρωί προχώρησε στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο με έξοχη εμφάνιση και τεράστια νίκη με 4-2 σετ απέναντι στο 1ο φαβορί αυτής της φάσης, την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ.

Ύστερα από τα μέσα του 1ου σετ έπιασε εξαιρετικό ρυθμό, ενώ φάνηκε ότι γνωρίζει καλά την αντίπαλό της (πρώην συμπαίκτριά της σε δύο ομάδες και παρτενέρ της τώρα στο διπλό) και τη βολεύει το στυλ παιχνιδιού της. Με σταθερή άμυνα και συχνές επιθέσεις πέρασε το άγχος στη Μεσρέφ και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της εάν λάβουμε υπόψη ότι η Αιγύπτια βρίσκεται στο νούμερο 31 της παγκόσμιας κατάταξης (8-11, 11-6, 8-11, 11-7, 11-9, 11-6).

Η Μεσρέφ είναι αθλήτρια με πλούσιο παλμαρέ και ξεχωρίζοντας τις επιτυχίες της μόνο στο απλό ν’ αναφέρουμε ότι έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Παναφρικανικούς Αγώνες το 2015, στο πρωτάθλημα Αφρικής την ίδια χρονιά, στο Africa Cup το 2014, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018 και στους Παναραβικούς Αγώνες το 2011. Συνολικά από αυτές τις διοργανώσεις έχει 14 χρυσά μετάλλια σε όλα τα αγωνίσματα. Έχει μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια Κύπελλα και φυσικά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Αργότερα η Τόλιου αντιμετώπισε εξίσου καλή αθλήτρια, αλλά με ένα ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού, που μεγάλωνε τον βαθμό δυσκολίας. Δυστυχώς αυτό φάνηκε και στην πράξη και η Μάνικα Μπάτρα από την Ινδία (No 67 στο ranking list) υποχρέωσε την 25άχρονη πρωταθλήτριά μας στην ήττα με 4-0 σετ (6-11, 8-11, 9-11, 7-11). Αγωνίζεται με κομπίνα λάστιχο στο backhand («δοντάκι») κι αυτό της επέτρεπε να ελέγχει καλύτερα τις κομμένες μπάλες της Τόλιου. Βεβαίως η τελευταία κυνήγησε και αυτό το ματς και ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία είναι ότι στο 3ο σετ βρέθηκε στο -3 και ισοφάρισε, ενώ στα μέσα του 4ου σετ είχε ισχνό προβάδισμα.

Στο διπλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου και η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ έδωσαν συνέχεια στη νίκη τους που πέτυχαν την Τρίτη και με νέο καλό συνδυαστικό παιχνίδι εξασφάλισαν την πρόκριση στην πρώτη 16άδα.

Στον αποφασιστικό 2ο προκριματικό γύρο έκαμψαν τις Ντανιέλα Ορτέγκα/Παουλίνα Βέγκα από τη Χιλή με 3-2 σετ κι έφτασαν στον κύριο στόχο τους. Το έργο τους προβλεπόταν δύσκολο κι αυτό αποδείχτηκε στην πορεία, διότι στην αρχή πήραν δύο σετ με «καθαρά» σκορ. Κάπου έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δέχτηκαν την ισοφάριση, αλλά το δυνατό ξεκίνημα στο 5ο σετ (με 4-1) τις οδήγησε στη νίκη (11-7, 11-5, 7-11, 8-11, 11-4).

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας και η αριστερόχειρας Αιγύπτια, που συνεργάζονται πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά, κληρώθηκαν στον 1ο γύρο μ’ ένα από τα τέσσερα πρώτα φαβορί. Την Πέμπτη στις 12:40 ώρα Ελλάδας τίθενται αντιμέτωπες με τις διάσημες Γιαπωνέζες Μίου Χιράνο/Κασούμι Ισικάουα και θα κοιτάξουν να παίξουν ελεύθερα για το καλύτερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα