Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών με τον Αυγενάκη

Gazzetta team
Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών με τον Αυγενάκη

bet365

Συζήτηση για όλα τα ανοιχτά θέματα ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη και τους εκπροσώπους του ΔΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών:

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, ως Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, συναντηθήκαμε την Τετάρτη 24 Ιουνίου, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γρηγόρη Πολυχρονίδη, τον Αντιπρόεδρο Μανώλη Στεφανουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κωστάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις προσπάθειες, τις δράσεις και τις επιτυχίες των Ελλήνων Παραολυμπιονικών. Παρουσιάσαμε τις δυσκολίες και τις ανάγκες που έχουν οι αθλητές μας, καθώς και την στήριξη που χρειάζονται για να μπορούν να συνεχίσουν να φέρνουν επιτυχίες για την Ελλάδα.

Αναπτύξαμε το σχεδιασμό των δράσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών για την διάδοση του αθλητισμού και γενικότερα του Παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας και δώσαμε τα συγχαρητήριά μας στον κύριο Υπουργό για όλες τις δράσεις και τις ενέργειες που έχει υλοποιήσει το Υφυπουργείο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη για τη δράση «Ζήσε Αθλητικά», που κατά την τόσο δύσκολη περίοδο της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, διέδιδε τις αξίες του αθλητισμού και ενθάρρυνε τον κόσμο να γυμναστεί και από το σπίτι μέσω των μηνυμάτων των Ελλήνων αθλητών. Στη δράση του «Ζήσε Αθλητικά», ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών συμμετείχε ενεργά με πολλούς Παραολυμπιονίκες.

Εν συνεχεία, συζητήθηκε η έναρξη της κατασκευής του πρώτου στη χώρα μας Παραολυμπιακού Κέντρου, χάρη σε όλες τις ενέργειες του κυρίου Υπουργού. Το σπουδαίο αυτό έργο θα αποτελέσει μία τεράστια επένδυση στον αθλητισμό.

Επίσης, η πρόσφατη δημιουργία του Μητρώου των Αθλητικών Σωματείων που μας ανέλυσε ο κύριος Υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, αποτελεί μία ακόμη πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού που θα συμβάλλει σημαντικά στην δίκαιη στήριξη των σωματείων. Απομένει η ολοκλήρωση των μητρώων των αθλητικών εγκαταστάσεων, των προπονητών και των αθλητών.

Δηλώσαμε επίσης την ικανοποίησή μας όσο αφορά τη στάση του κυρίου Υπουργού για τη σπουδαιότητα των οικονομικών επιβραβεύσεων των Ελλήνων πρωταθλητών. Αναμένουμε τις ενέργειες του κυρίου Υπουργού σχετικά με την αποπληρωμή των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Κλείνοντας, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ότι δεδομένων όλων των επιτυχημένων ενεργειών του κυρίου Υπουργού, της σπουδαιότητας της ανάπτυξης του αθλητισμού στην Ελλάδα, των σπουδαίων διακρίσεων που επιτυγχάνουν οι Έλληνες πρωταθλητές μας, καθώς και το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, κρίνουμε απαραίτητη την αναβάθμιση του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε Υπουργείο Αθλητισμού. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση ολόκληρου του αθλητικού κινήματος της χώρας μας.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών».

 

Τελευταία Νέα